V akom rozlíšení vlastne beží Quantum Break?

Quantum Break

V akom rozlíšení beží Quantum Break? Podľa Remedy to je natívne Full HD rozlíšenie, ale DigitalFoundry prišlo na to, že ide o nejaký zvláštny druh upscalovania, kde sú na seba naskladané štyri rôzne 720p scény. Tak ako to vlastne je?

Podľa štúdia je rozprávanie sa o rozlíšení v prípade Quantum Break veľmi komplikované. Ide o to, že rozlíšenie tu nefunguje tak, ako si ho predstavujeme, ale hra využíva rôzne technické triky na to, aby dosiahla 1080p. V skutočnosti je hra postavená na 720p rozlíšení, ktoré sa vyrenderuje štyrikrát a má 4xMSAA antialiasing. Takto dochádza k zvýšeniu kvality pixelov v kombinácii s komplexným tieňovaním a vizuálnymi efektami, ktoré tomu celému dodávajú filmový vzhľad. Technológia je teda postavená skôr na 1080p upscalingu, ale v inej podobe, než na akú sme zvyknutí (interlacing?). V skratke: Aj keď je to upscaling, tak hra vyzerá, akoby bežala priamo v tomto rozlíšení.

…kvantové rozlíšenie? 😛

via Gamespot

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *