Hyperkin X91: Retro dorazilo aj na Xbox One

Hyperkin X91 Controller White

Retro je vážna vec. A aj celkom aktuálna vec. S retro konzolami prišli v uplynulých mesiacoch viaceré legendy ako Nintendo či SEGA a teraz môžeme mať kus retra aj na Xboxe.

Nie že by sa Microsoft rozhodol vydať remake pôvodného Xboxu, to nie, ale máme tu jednu lahôdku pre zberateľov controllerov. Tentoraz to je retro ovládač Hyperkin X91, pričom číslo 91 určuje rok, ktorým sa inšpiroval design. Ovládač má blízko k starším ovládačom od konzol ako bolo SNES, líši sa však hrúbkou a počtom tlačidiel. Za tie roky totiž pribudla na zadnú stranu štvorica tlačidiel, ovládače získali dva joysticky a aby toho nebolo málo, tak pribudli aj špeciálne systémové ovládacie prvky. Tvorcovia preto nemohli vytvoriť len tak hocijaký arkádový ovládač, ale museli vytvoriť niečo, čo bude mať nádych retra a zároveň bude použiteľné s ktoroukoľvek hrou.

Hyperkin X91 Controller Box

Ovládač preto ponúka tradičnú dvojicu analógov, jeden D-Pad, tlačidlá A/B/X/Y, dva triggery a dva bumpery na zadnej strane, Xbox tlačidlo a dvojicu tlačidiel pod ním, ktorým som nikdy nevedel prísť na meno. Vzhľadom k rozmerom ale nezostalo miesto pre batérie a to je dôvod, prečo je tento ovládač káblový. Obsahuje tiež 3,5mm jack pre slúchadlá, takže sa s ním bude dať ovládať Cortana. Čerešničkou na torte je, že ovládač prešiel certifikáciou Microsoftu a tak oficiálne podporuje Xbox One aj Windows 10. Ovládač sa začne predávať už tento mesiac za 30 dolárov, no dostupný je zatiaľ iba cez Amazon. Ak ide o farby, dostupné budú tri – biela, čierna a červená.

Hyperkin X91 Controller Red

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *