CliffyB kritizuje Epic Games kvôli preberaniu zamestnancov

CliffyB Radical Heights
Nielen, že sa Epic Games pred rokmi oddelili od Microsoftu a zverili vývoj Gears of War novému štúdiu, ale tiež došlo k roztržke medzi štúdiom a otcom značky, Cliffom Blezsinskim. A k nej došlo práve teraz.

CliffyB obvinil Epic Games za kradnutie zamestnancov. Renomovaný vývojár len nedávno predstavil battle royale hru Radical Heights, ktorá by mala stavať na podobnom recepte ako Fortnite a spája ho s prvkami Sunset Overdrive. Úprimne sa tak jedná o tuctovku a aj keď hre prebieha otvorená beta na Steame, hru trápi iný problém – ubúda jej počet vývojárov.

CliffyB ako šéf štúdia Boss Key obvinil svojho bývalého zamestnávateľa za to, že sa mu snaží zobrať kľúčových zamestnancov, medzi ktorých patrí aj spoluzakladateľ Arjan Brussee. Ten opustil štúdio po tom, ako bolo jasné, že nemá cenu pokračovať s hrou LawBreakers, ktorá doplatila na nulový marketing a zlé rozhodnutia zo strany manažmentu. Pripomíname, že hra, za ktorú museli hráči zaplatiť plnú sumu, mala smiešne malý počet aktívnych hráčov (okolo 10) a štúdio odmietalo free-2-play model s argumentom, že vývojári musia živiť svoje rodiny.

CliffyB sa sťažuje, že ak bude dochádzať naďalej ku kradnutiu zamestnancov, Radical Heights ani nemusí vyjsť, pretože v štúdiu nebude dostatok skúsených zamestnancov. Epic Games zatiaľ na Cliffyho tweety nereagovali – nutno však dodať, že preberanie zamestnancov nie je v hernom priemysle žiadna novinka. Iba včera Microsoft oznámil, že vo svojich radoch víta posilu z vedenia Square Enix.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *