Metro Exodus vyjde exkluzívne na Epic Store, Valve to považuje za nespravodlivé

metro: exodus
Epic Games Store má ďalšiu veľkú exkluzivitu. Po spleti indie titulov sa do jeho ponuky dostalo aj Metro: Exodus. A to na celý rok.

Rozhodnutie nebude mať na konzolové verzie žiaden vplyv. Dotkne sa však užívateľov Steamu, ktorí sa k hre dostanú až v roku 2020. Výnimkou sú užívatelia, ktorí si hru už stihli na Steame predobjednať.

Dôvodom pre prechod na Epic Games Store je najmä nízka marža, ktorú si Epic učtuje. Kým na Steame musia vývojári odvádzať Valve 30% z každého predaja, Epicu stačí len 12%. Zvyšných 88% patrí vývojárom, ktorí vďaka tomu môžu skôr uhradiť vývoj. V neposlednom rade to však umožňuje predávať hru lacnejšie.

To presne 4A Games a Deep Silver spravili. Hra je totiž na Epic Games Store o 10 dolárov lacnejšia. Výsledkom je, že počítačová verzia hry stojí len 50 dolárov miesto 60-tich. Na európskom Store bude hra stáť 59,99€.

AKTUALIZÁCIA: Valve doplnilo na stránku hry vo svojom obchode komentár, v ktorom vyjadruje nespokojnosť s rozhodnutím: „Myslíme si, že rozhodnutie odstrániť hru je nespravodlivé voči zákazníkom Steamu, najmä po dlho dostupnej možnosti predobjednávky. Ospravedlňujeme sa zákazníkom, ktorí čakali, že hra bude dostupná od 15. februára/února, ale o rozhodnutí sme sa dozvedeli len pred chvíľou a získali sme tak len málo času na informovanie.“

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *