RECENZIA Werewolf: The Apocalypse – Earthblood

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood je akčná RPG vyvinutá štúdiom Cyanide a vydaná spoločnosťou Nacon. Je založená na stolnej RPG hre s rovnomenným názvom od White Wolf Publishing a je súčasťou väčšieho World of Darkness univerza, z ktorého takmer určite poznáte Vampire: The Masquerade. No myslíme si, že stolná hra je určite lepšia…

Príbeh konzolovej hry sleduje Cahala, ekoteroristického vlkodlaka, ktorý bol vykázaný zo svojho kmeňa a ktorý bojuje proti spoločnosti Pentex a proti znečisťovaniu, ktoré spôsobuje. Hráč ako Cahal prechádza oblasťami na americkom severozápade a môže sa meniť do podoby vlka, človeka alebo vlkodlaka. Svoju podobu mení podľa podmienok v danej chvíli.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Hra sa odohráva na severozápade USA, kde tajne bojujú o moc nadprirodzené bytosti, ako sú upíri a vlkodlaci. Svetu vládnu tri entity: Wyld, chaotická sila, ktorá vytvára život a dohliada na prírodu. Weaver, ktorý má za úlohu dať tvar Wyldovej tvorivosti, a Wyrm, ktorá pôvodne existovala, aby vytváral rovnováhu medzi Wyldom a Weaverom. Wyrm vládne silou rozpadu a obnovy, ale stala sa z nej čierna diera snažiaca sa pohltiť všetku prírodu a skaziť ľudí.

Len priemerné RPG prvky

V hre ako takej, ako som už vyššie spomínal, sa hlavný protagonista dokáže meniť na vlka, ktorý slúži primárne na stealth, aby ste sa dokázali preplížiť, prípadne potichu eliminovať protivníkov. V hre nájdete aj ventilácie, ktoré vám umožňujú jednoduchší pohyb po komplexe.

Ľudská forma sa dokáže takisto plížiť a zneškodňovať protivníkov prostredníctvom kuše, no primárne je tu od toho, aby tak-povediac hackovala počítače a pomocou nich otvárala dvere, vypínala kamery a útočné veže. Pri sebe máte kušu s 5 šípkami a nápoje, ktoré vám zvýšia energiu potrebnú na špeciálne schopnosti. Ľudská forma je spomedzi troch dostupných najmenej prepracovaná a jej potenciál naozaj nevyužitý.

No to najlepšie na koniec: vlkolačia forma je samozrejme určená na boj a deštrukciu. Máte k dispozícii 2 stance a to agilný mód, kde sa dokážete extrémne uhýbať, a tank mód, kde ste pomalší, ale zato rozdávate masívny damage a oveľa viac vydržíte. V hre máte aj takzvaný rage mód, ktorý keď naplníte počas boja, tak sa z vás stáva na určitý čas nesmrteľná mašina na zabíjanie. Vaše útoky sú neskutočne rozsiahle a silné.

V hre sa nachádzajú aj perky, ktoré si odomykáte pomocou bodov za hlavnú dejovú líniu. Máte tu aj zopár bočných úloh, ktoré vykonávate priamo pre Matku Zem. Okrem toho získavate svoju silu priamo z prírody, vysaním energie z kvetín a zelene ako takej. Primárne sa perky sústreďujú na vlkolačiu formu. Akonáhle obsiahnete majoritu týchto prvkov, tak sa stávate prakticky nesmrteľným vraždiacim strojom.

Rok 1999 je tu zas.

Bohužiaľ, hra ako taká na mňa pôsobí, či už po grafickej stránke alebo samotnou stavbou sveta a architektúrou, ako z roku 1999. Taká kombinácia BloodRayne a The Thing. Jediné, čo je zábavné na tejto hre, sú samotné súboje, keďže protivníci majú katastrofálnu umelú inteligenciu. Keby táto hra vyšla 20 rokov dozadu, tak by sa mohlo jednať o obstojný titul. Bohužiaľ v súčasnosti hra neprináša takmer nič nové a inovatívne. Nespĺňa súčasné štandardy a náročnejšieho hráča odradí rovno na začiatku.

Najhoršie je na tom herná doba, ktorá v prípade, že nie ste taký detailista ako ja, je dlhá do 20 hodín v priemere, čo je žalostne málo vzhľadom na kvalitu a fakt, že stojí asi dvakrát viac, než by mala. Samotný príbeh je tiež priemerný, nehovoriac o jednoduchých vedľajších questoch, ktoré postrádajú akúkoľvek kreativitu. Hra sa dokopy odohráva v 3 lokalitách, ktoré sa od seba veľmi nelíšia. Najlepšie na tom celom je, že ako ekoterorista (ako vás hra sama označuje) máte základňu ihneď vedľa spoločnosti, ktorú chcete zničiť. Máte tu aj zopár boss-fightov, ale opäť nastáva problém v umelej inteligencii.

Najlepšie nakoniec dopadol samotný soundtrack. Soundtrack k hre je zložený z multi-inštrumentalistov H-Pi (Aarklash: Legacy a Styx: Master of Shadows) a skladá sa z kombinácie metalu a ambientnej elektronickej hudby. Soundtrack obsahuje aj dve licencované skladby metalového tria Alien Weaponry, „Kai Tangata“ a „Raupatu“. Ja osobne preferujem tento štýl hudby a skvelo na pozadí dopĺňa atmosféru súbojov.

Resumé

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood sa akosi stratil v toku času, podobne ako Terminátor, a pomýlil si súčasný rok 2021 s rokom 2001. Hra je nemastná a neslaná, graficky zastaralá, nehovoriac o katastrofálnej AI. Radíme vám počkať, kým tento titul bude vo výpredaji. Postráda dušu a v tejto chvíli sa doň naozaj neoplatí investovať.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Celkový verdikt

5/10
  • Hrateľnosť
  • Trvanlivosť
  • Grafika

Si xboxer a chceš dostávať echo o tom najpodstatnejšom z Xbox sveta? Sleduj nás na Facebooku a Instagrame.

Bigajz

People keep asking if I'm back and I haven't really had an answer. But now, yeah, I'm thinkin' I'm back!!

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Hidan-kun píše:

    Pozeral som nejaké gameplay a streamy, lebo konečne prišiel, snáď po 10 rokoch, ďalší AAA titul, kde je niečo o vlkodlakoch. Stále len upíry a už mi skrátka chýbali vlkodlaci, keď reálne posledná dobrá hra s vlkodlakmi bol Skyrim a ani tam to nebolo nič dôležité, len vedľajšia dejová línia. A boha jak ma boleli oči a srdce keď som na to pozeral. Síce tvrdíš, že 20 hodín hrania je málo, ale pri takejto hre si myslím, že už 5 hodiín je trest.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *