E3 2019: Tieto dátumy a časy si ulož!

E3 2019 Xboxer

Tak ako po minulé roky, aj tento rok nás čaká obrovský herný veľtrh Electronic Entertainment Expo, alias E3 2019. Tento rok si ale prejde veľkými zmenami.

Vydavatelia ako Sony už totiž potvrdili, že sa tohtoročnej konferencie nezúčastnia, vďaka čomu sa vynára množstvo špekulácií o kvalite a obsahu, ktorý tu uvidíme. Našťastie, štyria veľkí vydavatelia už potvrdili svoju účasť. Oficiálny veľtrh E3 2019 sa pritom koná od 11. do 13. júna/června 2019, pričom značná časť konferencií bude streamovaná na internet.

Kliknutím na dátumy pri jednotlivých udalostiach si ich môžeš pridať do svojho kalendára.

EA Play | 8.6.2019 (celý deň)

Najbohatší program v čase tohtoročnej E3 má Electronic Arts. Tá sa rozhodla prerobiť svoje EA Play konferencie a spravila z nich hotový festival. Žiaľ, pôvodne mal trvať dva dni, ale došlo k zmene a tak sa livestreamy budú konať len v sobotu 8.6.2019. Klasická konferencia, na ktorej by spoločnosť oznámila svoje novinky, zatiaľ oznámená nebola. Sprievodná aplikácia nám však už poodhalila časy jednotlivých mini-eventov, ktoré sa budú konať v Hollywood Palladium.

Viac o časoch konania jednotlivých podujatí napovie sprievodná aplikácia EA Play pre iPhone alebo Android.

EA PLAY
EA PLAY
Developer: Electronic Arts
Price: Free
EA PLAY
EA PLAY
Developer: ELECTRONIC ARTS
Price: Free

Xbox | 9.6.2019 o 22:00

Microsoft potvrdil svoju účasť na veľtrhu prakticky hneď po tom, ako Sony prehlásilo svoj odchod. Spoločnosť zároveň potvrdila, že tento rok bude doposiaľ najväčším, kvôli čomu sa sprievodné akcie ako úvodný Xbox Briefing Livestream či Xbox FanFest budú odohrávať v samostatnej budove oproti ikonickej sklenenej stavbe LA Convention Centre. Microsoft má totiž hneď oproti svoje divadlo, ktoré si našlo využitie už minulý rok. Dôvod je jednoduchý: Microsoft potreboval viac priestoru. A tento rok tomu nebude inak.

Konferencia zrejme potrvá dve hodiny a spoločnosť na nej predstaví viaceré novinky a exkluzivity. Z oznámených očakávame Gears 5, Battletoads, Ori and the Will of the Wisps a Halo: Infinite. Tiež môžeme čakať oznámenia ohľadom PC platformy. Očakáva sa uvedenie Game Passu pre Windows 10 a ukážky titulov ako Age of Empires IV, Age of Empires II: Definitive Edition alebo Gears Tactics. Napokon, zrejme sa dozvieme o novej generácii konzol s krycím názvom „Scarlet“.

Bethesda | 10.6.2019 o 2:30

Bethesda bude pre našincov nie príliš príjemná. Ako tomu býva, konferencia sa bude konať v neskorých nočných hodinách, konkrétne 10.6. o 2:30 ráno nášho času. Informácie k Starfield ani The Elder Scrolls VI nemáme čakať, no s vysokou pravdepodobnosťou uvidíme info k The Elder Scrolls Online a rovnako by sme mohli očakávať nové informácie k Fallout 76, ktorého svet plánuje Bethesda rozširovať niekoľko rokov.

Devolver Digital | 10.6. o 4:00

Devolver Digital vníma E3 konferencie skôr ako priestor vyblázniť sa na účet korporátov, o čom vypovedajú dve predošlé konferencie tohto vydavateľa. Okrem oznámenia hier sme sa behom 20-tich minút dočkali napríklad zakrvaveného pódia a počítačov sekajúcich ruky. Vydavateľ už oznámil, že jeho konferencia sa bude konať 10.6. o 4:00 nášho času. Au.

PC Gaming Show | 10.6.2019 o 19:00

PC Gaming Show pod záštitou magazínu PC Gamer sa bude konať aj tento rok a dočkáme sa množstva oznámení predovšetkým na PC. Môže sa však stať, že uvidíme aj oznámenia nových hier pre všetky platformy vrátane Xbox One a PS4. Show bude streamovaná cez viacero služieb vrátane YouTube, Twitchu a Facebooku.

Limited Run Games | 10.6.2019 o 21:00

Krátku konferenciu pred Ubisoftom plánuje mať v tento deň aj vydavateľ limitovaných edícií nezávislých hier, Limited Run Games. Vydavateľ sa zameriava predovšetkým na hry pre PlayStation 4 a Nintendo Switch, doposiaľ však patril k popredným vydavateľom krabicoviek pre PlayStation Vita. A práve pre túto konzolu bude E3 2019 posledná – LRG potvrdili, že na E3 2019 budú oznámené úplne posledné krabicovky pre Vitu.

Ubisoft | 10.6.2019 o 22:00

Ubisoft potvrdil svoju účasť len pred pár dňami a na rozdiel od Microsoftu rovno oznámil dátum a čas. Spoločnosť plánuje uviesť svoje novinky 10.6. o 22:00, pričom aj v jeho prípade očakávame dvojhodinovú konferenciu. Podľa špekulácií by sme tu mohli vidieť Watch_Dogs Legion, no je vysoko pravdepodobné aj to, že uvidíme Beyond Good & Evil 2, Skull & Bones či nový obsah k chystanej Starlink: Battle for Atlas hre s interaktívnymi hračkami. Za samozrejmosť pokladáme Just Dance 2020. Je tiež možné, že Ubisoft bude proaktívne upozorňovať na chystanú službu Google Stadia, ktorej je partnerom.

Inside Xbox: Live @ E3 | 11.6.2019 o 00:00

Presne ako minulý rok, aj tento bude mať Microsoft dve podujatia na E3. Prvým bude už skôr spomínaná Briefing konferencia, ktorá zrejme potrvá dve hodiny a dozvieme sa na nej okrem hier aj niečo viac k chystaným konzolám Project Scarlett. A druhým bude opäť špeciálna epizóda Inside Xbox, tentoraz sa konajúca priamo na veľtrhu E3. Microsoft aj v tomto špeciáli sľubuje exkluzívny obsah vrátane nových gameplayov, rozhovorov, ale aj nejaké exkluzívne oznámenia hier.

Tak to bolo vlastne aj minulý rok, kedy sme sa dočkali ohlásenia Xbox exkluzivity Vigor od českého štúdia Bohemia Interactive.

Square Enix | 11.6.2019 o 03:00

Square Enix oznámilo čas svojej E3 konferencie a oproti minulému roku nás prekvapuje. Minulý rok šlo o akúsi polhodinovú poobednú showcase, ktorá sa dala pozrieť pri káve. Ak si ju ale chcete pozrieť tento rok, potom kávu nahraďte Red Bullom alebo poriadnou dávkou espressa. Konfera sa totiž koná v noci o 3:00 nášho času, teda zhruba v čase, kedy sa zvykla konať Sony konferencia. Tá sa však tento rok nekoná.

Čo sa obsahu týka, Square je japonský vydavateľ a väčšinu hier zvykol oznamovať buď exkluzívne pre PS4, pre Nintendo Switch alebo pre obe, vynechávajúc pritom Xbox One. Či sa tento rok situácia zmení, uvidíme. Rovnako dúfame, že tentoraz pôjde o niečo viac, než len 30-minútový prednahraný podcast.

Nintendo | 11.6. o 18:00

Nintendo už uviedlo, že svoju E3 showcase so zameraním zrejme na Pokémon: Sword & Shield, novú Zeldu a Super Mario Maker 2 sa bude odohrávať v utorok 11.6. o 18:00. Podľa slov Nintenda tiež máme očakávať informácie o svetových šampionátoch v Splatoon 2 a Super Smash Bros. Ultimate. 

Netflix

K prekvapeniu mnohých sa tohtoročnej E3 účastní aj Netflix. Ten má v príprave viaceré hry podľa seriálov, vrátane projektu Stranger Things. Očakáva sa však aj, že populárna služba bude pokračovať v tvorbe a distribúcii interaktívnych seriálov ako Black Mirror: Bandersnatch či Minecraft: Story Mode. Konkrétny čas zatiaľ nebol oznámený.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Felix píše:

    Já se strááááááááááááááááááááášně těším. Snad nás Phill nezklame a ukáží nějaké herní pecky a novinky. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *