Microsoft opäť aktualizuje obaly hier pre Xbox

Only on Xbox

Zdá sa, že s ohlásením novej generácie a expanziou first-party titulov za hranice konzoly začal Microsoft opäť upravovať obaly hier.

Jedná sa tak už o niekoľkú revíziu obalov hier pre Xbox One, pričom prvé aktualizácie súviseli najmä s označovaním exkluzivít. Prvé tituly ako Dead Rising 3, Forza Motorsport 5 či Ryse: Son of Rome nemali na obale žiadne popisy. Až o rok začal Microsoft označovať tituly prívlastkami ako Only on Xbox One alebo Xbox One Exclusive. Až s vydaním Quantum Break sa objavil prívlastok Xbox One Console Exclusive, ktorým chcela dať spoločnosť najavo, že hra je dostupná aj na PC.

S vydaním Xbox One X, respektíve pár mesiacov pred ním, prišla ďalšia revízia. Tá upravila jednak zadnú grafiku a jednak vpredu v pravom hornom rohu sa začali objavovať nápisy súvisiace s podporou vylepšení – 4K Ultra HD, HDR a Xbox One X Enhanced. Najnovšie to pri hrách ako Gears 5 alebo Halo: Infinite vyzerá, že sa dočkáme nového pásiku v spodnej časti obalov. Nový, zelený pásik obsahuje pri týchto hrách označenie „Xbox One“.

O stanovisko sme požiadali lokálnu pobočku spoločnosti Microsoft, tá však nemá k tomuto kroku žiadne bližšie informácie. Môžeme sa teda len domnievať, prečo MS podnikol takýto krok.

Teoreticky by mohol odstrániť bariéru pri vnímaní Xbox Play Anywhere programu, kde sú jeho benefity dostupné len pri digitálnej, nie diskovej kópii. Rovnako tak môže ísť o prípravu do budúcna. Ak sa Microsoft rozhodne zachovať vzhľad obalov a pri next-gene jednoducho odstráni nápis „One“ vo vrchnej časti, v spodnej časti môže pri cross-gen tituloch dať najavo podporu zariadení, na ktorých hra pobeží (One X, Project Scarlett,…)

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *