RECENZIA Please Find Me (PC)

Please Find Me Recenzia

Stanovanie v lese je krásna vec, hlavne keď chcete spať pod holým nebom. Problém nastane vtedy, ak začne liať ako z krhly a všetko sa vám premočí. Treba rýchlo nájsť úkryt pred dažďom a počkať kým prejde… alebo preskúmať jaskyňu v ktorej ste sa schovali. Presne o tom je novinka Please Find Me, vychádzajúca práve teraz na PC.

Please Find Me je hororovo-dobrodružná hra o obyčajnom úradníkovi, ktorý sa rozhodol stráviť volný čas na výlete. Michael sa v noci prebudí na silný dážď, rýchlo si poberie veci a beží sa schovať. Celý les je zamorený neporiadkom, ktorý tam ľudia nechávajú a vy sa potkýnate o všetko, čo tam je. Hneď, ako nájdete jaskyňu, zhodíte zo seba veci a necháte ich vyschnúť. Zatiaľ čo čakáte, kým dážď prejde, môžete preskúmať jaskyňu, v ktorej sa nachádzate.

Sranda začína po tom, ako prejdete ďalej a pár krát spadnete (vypité mal, ale tak, kto by nie) a hodí vás do útrob jaskyne. Pamätáte si tie vodné levely v Crash Bandicoot 3? Áno? Tak toto je omnoho horšie. Nerobím si srandu, keď poviem, že vás budú naháňať pavúky, ktoré vám chcú vliezť tam, kde ani slnko nesvieti. Hra je síce hororovo-dobrodružná, ale určite sa nasmejete na nej. Či už to bude vtipnou hudbou, maľbami v jaskyni alebo už samotnou postavou.

…hovoril som, že si nerobím srandu

Grafika

K tejto horor-adventure hre sa veľmi hodí. Nie je to ani kreslené ani priveľmi realistické. Ryby a okolitý svet je dosť detailný, pridáva to na kvalite hry a slušnú čiastku. Jediné čo bude pripomínať kreslenosť sú ryby, nepriatelia a samozrejme vy. Vaša postava vyzerá ako zle nakreslený Will Smith (čo je iba plus u mňa). Postupom času a napredovaním v hre sa budú aj krajšie jaskyne.

Zvuk

Ako sa patrí, treba k hre aj zvuk, ktorý sa k nej hodí. Vystihnuté je to hneď zo začiatku. Pri daždi, hneď ako idete pobrať veci a schovať sa. Hudbu trafili na sto percent. Vystihuje vážnosť ako aj stres, prakticky znie ako keby na blízku bol boss. Dážď znie autenticky, kroky tiež, ozvučenie v lese znie ako by sa dalo očakávať. Pomaly nepočujete cez ten dážď nič, skoro ani sami seba. V neskorších sekciách hry neupustí na kvalite, v jaskyni, keď postava rozpráva alebo počuť kvapky z stalagmitov, tak počuť ozvenu. Je to drobnosť, avšak nepozabudlo sa ani na tento detail. Akcie ako sekanie rias alebo zvuky morských ježkov sú už na tej komickejšej stránke.

Čo to má pripomínať?

Hrateľnosť a UI

Čo sa týka menu a hrateľnosti je to veľmi jednoduché. Celé menu máte pred sebou. Koľko vecí môžete niesť máte ukázané vpravo, ako aj máte priestor aby ste niečo držali v rukách. Jednoducho si viete veci prehadzovať z jednej ruky do druhej kliknutím pravého tlačidla myši. Menšie mínus je, že ľavú ruku neviete ovládať, osobne odporúčam mať baterku v ľavej ruke a nástroj, ktorý viete používať v pravej ruke. V ľavom dolnom rohu je čas, ktorý odpočítava. Hmmm, čo sa stane, ak uplynie?

Please Find Me
Tento krásavec na ľavo

Samozrejme, aby hra mala obtiažnosť, tak hneď nám dali do pravého dolného rohu výdrž pľúc. Objaví sa hneď po tom, ako sa ponoríte pod vodu. Máte 90 sekúnd, ale viete sa prekonať a po vypršaní pribudne 15 sekúnd k dobru, ale nie ste ryba, takže občas treba na to pozrieť. Posledná vec sú Objectives; hra vám hovorí čo robiť v hornej časti… no povedal by som, že je to asi tak platné ako platobná karta u babky na trhovisku, ale pobaví. Niekedy totiž neviete, čo máte robiť.

Hra ponúka 3 konce, jeden jednoduchší než ten druhý. Je pritom veľmi vtipné ako rýchlo môže hra skončiť. Ak sa rozhodnete všetko preskúmať, tak prajem veľa šťastia. Celkovo ide o náročnú hrateľnosť. Môže sa stať, že sa budete motať v kruhoch ako ja a vzdáte to, len aby ste sa vydali hľadať iné cestičky o pár hodín neskôr.

Please Find Me
…Neviem čo to je. Podla Achievements je to chobotnica ale veľmi pochybujem.

Resumé

Please Find Me je na dlhší čas, hlavne čo sa týka prvého hrania. Keďže hra ponúka 3 rôzne konce, tak je sranda ich nájsť aj keď sa zdajú pomerne ľahké. Grafika je dobrá, ale nie je to nič strhujúce. Povedal by som, že štýl zvolili dobre. Hrateľnosť je dobrá, ale môže byť frustrujúca, ak sa človek zamotá v kruhoch alebo ho niekto preplieska. Zvuk je na dosť dobrej úrovni, zhodnotil by som ho lepšie než priemer v podobných žánroch. Inventár, ukazovatele a ovládateľnosť sú jednoduché, čo je len plus, nič komplikované. Celkovo hra vychádza na tom dosť dobre a rozhodne by som to odporučil fanúšikom tohoto žánru.

Please Find Me
Please Find Me
Developer: Vaasy (Cherkashin Ignat Alekseevich), Elisey Waylone, MadCat Sound Design
Price: 2,39 €
Please Find Me

Celkový verdikt

6.8/10
  • Hrateľnosť
  • Trvanlivosť
  • Grafika

Martin Botlo

Hardbass and Kvas

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *