Ako odstrániť Mixer a Community z hlavného menu Xbox One

MIcrosoft Mixer

Najčerstvejší update systému konzoly Xbox One so sebou priniesol redesign, ktorý sa zbavil doterajšieho „horizontálneho“ presúvania sa medzi sekciami. Nie, že by to bolo zlé rozhranie, ale mali ste tam povinne uložených niekoľko funkcií závislých od internetu a to spomaľovalo vašu konzolu.

A povedzme si narovinu, nie každý má chuť na zasekané menu konzoly, keď ju zapne a chce začať hrať svoju obľúbenú hru. Ešte smutnejšie je, keď sa musíte presúvať sekciami, ktoré nepoužívate, aby ste došli do ponuky Xbox Game Pass alebo Xbox Store. Lenže, s novým updatom to už nie je taký problém.

Po novom boli totiž všetky tieto sekcie usporiadané do vertikálnych záložiek, ktoré sčasti pripomínajú zážitok NXE z rokov 2008 až 2011 na konzole Xbox 360. Takto si uložíte pod seba až 15 záložiek, v základnej podobe tu okrem hlavnej sekcie Home nájdete aj sekcie Mixer, Community, Xbox Game Pass a Xbox Store. Novinkou je, že všetky tieto sekcie môžete teraz odstrániť, ak ich nechcete alebo neplánujete používať. Ja osobne napríklad málokedy používam Mixer, a funkciu Community sledujem skôr cez Xbox aplikáciu na mobile.

Ako odstrániť nepoužívané položky z menu Xbox One

Keďže ide o funkcie, ktoré využívajú internet, treba rátať s tým, že budú pravidelne na pozadí sťahovať aktualizácie. A to môže najmä pri pomalšom internete riadne zdržať a zasekať celý systém konzoly Xbox One. Keďže tomu chceme predísť, stačí, aby ste prešli na položku, ktorú chcete odstrániť, stlačili tlačidlo Move (❏), ktoré je zvýraznené v pravom dolnom rohu obrazovky. Následne môžete stlačiť (X) pre odstránenie panelu.

Xbox One Dashboard 2020 vymazat mixer remove mixer

Ako znovu pridať tieto položky na hlavnú obrazovku

V prípade, že sa vám za panelmi začnie cnieť, môžete ich kedykoľvek znovu pridať. Na samom konci zoznamu sa totiž nachádza neodstrániteľný panel Suggestions. Ponúka prehľad záložiek, o ktorých pridanie do hlavného menu by ste mohli mať záujem. Tu okrem iného nájdete aj aplikácie, ktoré ste stadeto odstránili, teda napríklad Mixer, Community, Xbox Store alebo ďalšie. Aplikácie nájdete prípadne ešte priamo v My games & apps, v sekcii Apps.

Zo skúsenosti môžem povedať, že systém sa po odstránení niektorých funkcií výrazne zrýchlil oproti tomu, čo som s ním „zažíval“ posledné roky. Paradoxne, jeden z najlepšie fungujúcich systémov na mojom Xbox One bol ten úplne prvý ešte z čias, kedy sa nedal nastaviť wallpaper.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *