Minecraft končí s podporou viacerých mobilných zariadení

Minecraft Pocket Edition Xbox Achievements

Mojang si na jednu stranu stojí za tým, že hrať Minecraft spoločne je najlepšie, na druhú stranu občas oznámi ukončenie podpory pre niektoré zariadenia a systémy.

Takto sme sa pred časom dočkali ukončenia podpory pre staré konzoly Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita a Nintendo Wii U. Znamená to, že na týchto platformách už hra nedostáva žiadne aktualizácie ani neprešla na Bedrock Engine, na rozdiel od moderných platforiem. Na zoznam vyradených sa však čoskoro dostanú aj ďalšie zariadenia a platformy.

Mojang oznámil, že od októbra/října 2020 bude ukončená podpora mobilného Minecraftu pre Samsung Gear VR, Windows 10 Mobile (alias Windows Phone), Android s menej ako 768MB RAM a zariadenia so systémom iOS 10 alebo nižším. Minecraft na PC zas ukončí podporu pre grafické karty s podporou DirectX 10.1 alebo nižšou. Tieto kroky okrem iného znamenajú, že hráči na headsetoch Samsung Gear VR alebo smartfónoch s Windows už nebudú môcť hrať multiplayer alebo sa pripájať na servery Realms.

Na Androide alebo iOS je „oprava“ relatívne jednoduchá, stačí prejsť na novšie zariadenie alebo aktualizovať systém.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *