Western Digital rozširuje portfólio produktového radu WD_Black

WD_Black D50 Game Dock NVMe SSD

Tlačová správa

San José, Kalifornia/Bratislava, 8. 10. 2020 – Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC) napomáha hráčom počítačových hier vylepšiť ich herné zostavy a počítače a adaptovať ich na nové rozvíjajúce sa platformy hier novej generácie. Dôkazom je uvedenie troch nových nastupujúcich produktov a ukladacích riešení v rade WD_Black.  Medzi novinkami je prvý disk SSD NVMe s technológiou novej generácie PCIe® Gen4, ďalej plne bootovatelné zariadenie AIC (add-in-card) Gen3 x8 a herná dokovacia stanica s diskom NVMe SSD a technológiou Thunderbolt 3. Všetky novinky majú RGB podsvietenie a zvyšujú tým svoju atraktivitu.

„S tým, ako vývojári hier budú ponúkať stále viac titulov, ktoré hráčov doslova pohltia, bude súčasne vyžadovaný vyšší výkon a používatelia sa budú chcieť vybaviť najlepšími nástrojmi na dosiahnutie novej rýchlosti hrania,” hovorí Jim Welsh, viceprezident spoločnosti Western Digital pre spotrebiteľské riešenia, a dodáva: „Inovatívne ukladacie riešenia s vysokým výkonom sú podstatným prvkom pre to, aby hráči držali krok s neustále sa meniacou platformou hier. Naše najnovšie produkty z radu WD_Black boli vytvorené na mieru tak, aby hráčom umožňovali dosahovať na rastúce vysoké štandardy nových hier budúcnosti a nových herných platforiem. Optimalizovali sme tieto produkty, nielen aby sme poskytli hráčom vyššiu ukladaciu kapacitu, ale taktiež preto, aby sme pozdvihli ich zážitok z hrania hier ako celok.” 

Najnovšie nastupujúce produkty v rade WD_Black sú:

WD_BLACK SN850 NVMe SSD – Tento SSD je navrhnutý na poskytovanie bezprecedentného výkonu technológie PCIe Gen4. Produkt, ktorý je už teraz pripravený na budúce nároky, poskytne vysoké rýchlosti čítania/zápisu a to až 7000/5300 MB/s (1TB model). Nový SSD disk má vlastný ovládač WD_Black G2 a je optimalizovaný pre špičkové a náročné hranie (nie je vhodný pre NAS alebo serverové prostredie). SSD disk WD_BLACK SN850 NVMe pomôže hráčom dosahovať s ich PC zostavami jedinečných výkonov. Znižuje čas potrebný ku spúšťaniu hier a prenáša súbory rýchlejšie než jeho predchodcovia, navyše využíva celkom novú technológiu vyrovnávacej pamäte. K vysokému výkonu sa potom pridávajú vylepšené hodnoty hĺbky fronty a umožňujú ako hráčom, tak aj každodenným používateľom bezproblémové štartovanie aplikácií. Dostupný bude ďalej model s chladičom a RGB podsvietením na vylepšenie dizajnu a vzhľadu zostavy. Chladič potom u tohto SSD znižuje zahrievanie a zvyšuje výkon.

SSD WD_BLACK SN850 NVMe vo verzii bez chladiča bude dostupný v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB2 za cenu od 140 EUR.

WD_BLACK AN1500 NVMe SSD Add-in-Card – je zariadenie pre hráčov, ktorí chcú dosahovať výkony novej generácie pomocou súčasnej počítačovej zostavy. Táto plne bootovatelná, plug-and-play karta AIC je jedným z najrýchlejších riešení s technológiou PCIe Gen3 x8 na trhu. Základom sú dva SSD disky v režime RAID 0 a technológia PCIe Gen3 x8, čo umožňuje hráčom dosiahnuť na rýchlosti načítania až 6500 MB/s a rýchlosti zápisu až 4100 MB/s (platí pre 2TB a 4TB modely). Tieto rýchlosti hráčom zabezpečia bleskovo rýchlu hru a môžu tak tráviť menej času čakaním a viac sa venovať samotnému hraniu. Karta je doplnená nastaviteľným RGB podsvietením (len Windows®) na zvýšenie dojmu a výsledného efektu celej hernej zostavy. Ďalej je karta vybavená integrovaným chladičom, ktorý víťazí nad zahrievaním a znižuje teplotu a udržuje stabilne vysoký výkon.

Zariadenie SSD WD_BLACK AN1500 NVMe Add-in-Card je dostupné v kapacitách 1 TB, 2 TB a 4 TB Ceny začínajú na 272 EUR.

WD_BLACK AN1500 NVMe SSD Add-in-Card

Dokovacia stanica WD_BLACK D50 Game Dock NVMe SSD – Táto kompaktná dokovacia stanica poskytuje vysoký výkon s prednosťami SSD disku, má dizajnový chladič a mení notebook kompatibilný s rozhraním Thunderbolt 3 na integrovaný herný počítač, ktorý zabezpečí pohlcujúci zážitok z hry. Toto optimálne riešenie pre všetkých hráčov, ktorí chcú zefektívniť svoju hernú zostavu, ponúka supervysoké rýchlosti pomocou technológie NVMe, viac kapacity na hry a množstvo portov pre periférie – všetko je potom napájané pripojením jediného kábla Thunderbolt 3. Dokovacia stanica SSD WD_BLACK D50 Game Dock NVMe je doplnená nastaviteľným RGB podsvietením riadeným pomocou ovládacieho panelu WD_BLACK Dashboard (len Windows®). Dokovacia stanica SSD WD_BLACK D50 Game Dock NVMe je dostupná v kapacite 1 TB. Cena začína na 491 EUR . Dostupná je aj verzia bez SSD disku za cenu od 299 EUR.

WD_BLACK D50 Game Dock NVMe SSD

Dostupnosť

• SSD disk WD_BLACK SN850 NVMe štandardný model bez chladiča bude dostupný podľa. očakávania koncom októbra 2020. WD_BLACK SN850 NVMe model s chladičom bude dostupný podľa. očakávania v prvom štvrťroku roku 2021.

• Karta AIC WD_BLACK AN1500 NVMe SSD je už teraz dostupná u vybraných predajcov, systémových integrátorov a distribútorov a taktiež v internetovom obchode Western Digital store.

• Dokovacia stanica WD_BLACK D50 Game Dock (vrátane modelu bez SSD disku) je dostupná na predobjednávku u vybraných predajcov, systémových integrátorov a distribútorov a taktiež v internetovom obchode Western Digital store.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *