Herný priemysel sa posunul, psi v hrách už sú v 3D!

Pes (Dog) in-game 2019 Ace Combat vs 2021 Call of Duty

Rok 2019 bol pre herný priemysel naozaj prevratný. Odštartoval ho totiž letecký simulátor Ace Combat 7, ktorého hviezdou sa okamžite stal pes.jpg v cutscéne.

Vyzeralo to, akoby vývojári dostali na poslednú chvíľu nariadené, že sa v cutscéne musí objaviť pes, inak to nebude mať šmrnc. Výsledok? Doslova prilepený obrázok psa v inak animovanej cutscéne odohrávajúcej sa pod motorom lietadla. Mimochodom, vývojári sa nechali vypočuť, že dlho žijúci, lojálny spoločník jedného z vývojárov hry sa krátko po nafotení navždy vydal do psieho neba.

Japonský vizuálny štýl cutscén do hry veľmi pasuje. Model psa ale asi niekto zjedol..

Je rok 2021, na trhu sú nové konzoly s podstatne vyšším výkonom a funkciami ako je ray-tracing alebo superrýchle SSD, vďaka čomu bude grafika ešte lepšia. A rozhodne nebudeme obmedzovaní na 2D. Presvedčiť nás o tom môže priam dokonalý Pes LOD z Call of Duty: Modern Warfare, ktorý sa nachádza v hre. Jeho fotku zverejnil na Twitteri profil Low Poly Animals, ktorý sa sústredí práve na takéto zvieracie anomálie, vytvorené s pomocou zdanlivo neobmedzeného výkonu dnešných počítačov.

Mimochodom, profil určite stojí za zhliadnutie, keďže sa tam nachádzajú aj ďalšie low-poly modely tvorov vrátane holuba z Assassin’s Creed Origins alebo nepoužitej pirane z Halo: Reach.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *