GHOSTS: Hororová VIDEOhra vyjde budúci rok nielen na Xbox

Jed Shepherd GHOSTS

S projektami ako Late Shift sme svedkami oživenia dávno zabudnutého žánru videohier, ktoré nemožno nazvať inak, než videohrami. Horor GHOSTS nebude výnimkou, opäť pôjde o interaktívny film, ktorý môžu hráči ovládať v reálnom čase.

Inováciou v prípade GHOSTS je, že táto hra beží v reálnom čase, a preto je treba si ju“naladiť“ o 22:00 miestneho času. Ak si hru naladíte skôr, potom budete vidieť len testovaciu kartu a nepríjemný monotónny zvuk. Hráč má však možnosť túto obrazovku prelomiť, čím sa dopracuje k upravenej zostrihanej verzii, kde sa môže pokojne nadýchnuť a ukladať postup.

Hráč bude producent operujúci a riadiaci hororovú reality show na televíznej stanici FrighTV. Jej popularita klesá a GHOSTS je jediný program, ktorý tam ešte diváci sledujú. Šou sleduje tím pátračiek duchov, ktorí preskúmavajú strašidelné lokality po celej krajine. Hráč ako producent nebude mať na starosti len postarať sa o bezpečnosť štábu, ale zároveň sa bude musieť vysporiadať so zvláštnymi zvukmi okolo dodávky, z ktorej je relácia vysielaná, zvláštnymi obyvateľmi, ale tiež s legendou o Dlhej pani / The Long Lady. Hovorí sa, že sa už po desaťročia zjavuje v oknách v časoch nadchádzajúcej tragédie, a ak sa jej človek pozrie priamo do očí, zomrie.

Projekt je duchovne (hehe) nadviazaný na film Host z roku 2020. Producentom oboch projektov je Jed Shepherd, na hre sa však podiela spolu s Visible Games a Limited Run Games. Oba projekty tiež majú rovnaké herecké obsadenie: Haley Bishob, Radina Drandova, Jemma Moore, Caroline Ward a Emma Louise Webb. Dizajn príšer navrhol Trevor Henderson (SirenHead) a zhmotnila firma Jim Henson’s Creature Shop (Labyrinth / The Dark Crystal).

Titul bude dostupný na PC, Nintendo Switch, PlayStation a Xbox začiatkom roka 2022. Plne hrateľný bude každý deň po 22:00. Na Nintendo Switch a PlayStation 4 sa dočká limitovanej zberateľskej edície. Obsahovať bude VHS obal na hru, BluRay z tvorby hry, nášivku, tričko, sadu nálepiek, polaroid fotku hereckého obsadenia, akrylový stojan a samotnú hru, zatiaľ bez hotového artworku.

GHOSTS Collector's Edition by Limited Run Games for Nintendo Switch

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *