Helma z Fallout 76 bola stiahnutá z predaja, mohla mať plesne

Fallout 76

Možno to vyznie komicky, ale áno, existovalo riziko, že zo zberateľskej helmy inšpirovanej hrou Fallout 76 ste mohli fetiť pleseň. Nie, vážne. Americký úrad pre bezpečnosť spotrebiteľských produktov vydal rozhodnutie o okamžitom ukončení predaja helmy T-51b vyrobenej spoločnosťou Chronicle, predávanej exkluzívne v sieti obchodov Gamestop za 150$.

Problém sa týka filtru, ktorý tvorí elastická tkanina z bavlny a polyesteru. Práve tu sa objavilo riziko vzniku plesní, vďaka čomu mohli byť majitelia s oslabenou imunitou, poškodenými pľúcami alebo alergiou na pleseň vystavení zdravotnému riziku a možnosti vzniku respiračných ochorení alebo infekcií. Na druhú stranu (nie, že by sme chceli správu zľahčovať), len máloktorí zberatelia si takéto veci reálne nasadia na hlavu a itemy bývajú skôr vystavené a plnia estetickú funkciu.

Správa sa týka približne 20 000 kusov a v rámci rozhodnutia bude Gamestop vracať poškodeným užívateľom peniaze.

via SectorCPSC

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *