Alienware 13: Na Forzu aj na virtuálnu realitu

alienware-13

V uplynulých dňoch Dell uviedol na trh novinku Alienware 13. Notebook s jednoduchým názvom však ukrýva poriadny výkon, ktorý bohate vystačí na moderné hry, aj na virtuálnu realitu.

Ponúkaný je hneď v niekoľkých konfiguráciách, pričom tú pravú si môžete zvoliť sami pri objednávke. Všetky majú procesor zo série Intel Skylake-H, teda proesory navrhnuté špeciálne pre hranie hier. Jedná sa pritom o modely Core i5 alebo Core i7 šiestej generácie. Pretože ide notebook s dobou, DDR4 RAM možno pokladať za samozrejmosť. Mimochodom, vyzerá to, že práve túto novú RAM-ku využije aj Xbox Scorpio, až vyjde. Nevieme síce kapacitu, ale vieme, že notebooky Alienware 13 sú vybavené buď 8GB alebo 16GB operačnou pamäťou. A nechýba ani najmodernejšia grafická karta. Nie je to síce vrchol, ale aj GTX1060 splní svoj účel. A na notebooku obzvlášť.

Rozdiely možno nájsť aj pri displejoch. Nová séria Alienware 13 totiž ponúkne tri rôzne 14-palcové displeje. Základná má TN panel s rozlíšením 1366 x 768 bodov, za ktorou nasleduje IPS-kové Full HD-čko, no a nakoniec v najvyššej konfigurácii sa dá vychutnať dotykový OLED displej s 2560×1440 bodmi. Dotyk sa síce v mnohých hrách nevyužije, bral by som to skôr ako taký bonus. No a čo je najdôležitejšie, notebooky sú pripravené na virtuálnu realitu, takže VR zážitky budú teraz o niečo prenosnejšie. Najlacnejší model stojí 1199 dolárov, zatiaľ čo najdrahší je 2099 dolárov.

alienware-13

via Slashgear

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *