Ace Combat 7 nebude PS4 exkluzivita, pretože „jedna platforma celému svetu nestačí“

Ace Combat 7 Skies Unknown

Že sa z exkluzivity môže stať mutliplatformovka, sme na Xboxe zažili už niekoľkokrát. Ale aby PS4 stratila exkluzivitu, to je niečo nevídané.

Vo svete sa však dejú aj také veci a Ace Combat 7: Skies Unknown bolo pôvodne oznámené ako PS4 exkluzivita. To sa ale koncom roka 2016 zmenilo a Bandai Namco oznámilo, že hra vyjde aj na Xbox One a PC. Odpoveď na to, prečo sa exkluzivita zmenila v multiplatformovku, dal priamo producent Kazutoki Kono.

V rozhovore pre zahraničný portál DualShockers povedal, že išlo o ľahké rozhodnutie. Chcú, aby si hru užil celý svet a jedna platforma celému svetu nestačí. Tvorcovia momentálne vyvíjajú samotnú hru, pohrávajú sa však aj s myšlienkou vývoja pre Xbox One X a PS4 Pro. Vzhľadom k stavu hry je však ešte priskoro na nejaké finálne rozhodnutie a tak o vylepšeniach na powerhouse konzolách budeme počuť viac v budúcnosti.

Hra však nevyjde na Nintendo Switch. Hoci je to podľa tvorcu atraktívna platforma, majú obavy z jej výkonu. Momentálne si nie sú istí, či by konzola utiahla Ace Combat 7 bez problémov. Vieme už ale, že hra vyjde na tri veľké platformy v roku 2018.

via DualShockers

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *