Už aj Mitsubishi sa sťahuje z herného sveta

Forza Horizon 2 Mitsubishi Galant
Zhruba rok po tom, ako svoj koniec vo svete videohier oznámila Toyota, sa ozvalo s podobne negatívnou správou aj Mitsubishi. Vyplýva to z tvrdenia Playground Games, ktoré spomenuli problém s japonskou automobilkou v oficiálnom blogu.

Vývojári tvrdia, že aj keď by do svojej hry radi pridali autá Mitsubishi, „kvôli záujmom automobilky nie je možné v súčasnosti zakomponovať autá Mitsubishi do Forzy Horizon 4“. Pritom v dávnejšom leaku sa ešte spomínalo 6 modelov Mitsubishi vrátane modelov Eclipse GSX (1995), Galant VR-4 (1992) a modely Lancer Evolution VI – X z rokov 1999 až 2008. Autá sa nachádzali v súboroch hry, ktoré sa omylom stiahli hráčom na PC, ktorí si predobjednali hru vo Windows Store.

V hre sa však aj naďalej nachádza trojica automobilov od Toyoty. Nutno však podotknúť, že nejde o bežné pouličné stroje, ale len o špeciálne upravené závodné tereňáky T100 Baja Truck, Hilux Arctic Trucks AT38 a Land Cruiser Arctic Trucks AT37. Je teda zrejmé, že k nečakanému rozhodnutiu stiahnuť sa z herného priemyslu došlo len nedávno. Automobilka sa k správe nevyjadrila. Vzhľadom k popularite „japoncov“ v ilegálnych pouličných závodoch sa ale ako možný dôvod javí, že automobilka chce zvýšiť svoju reputáciu a nechce byť symbolom nezodpovednosti.

via NeedforSpeed.sk

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *