Koľko stojí HoloLens? Naozaj veľa, ale stojí za to!

HoloLens

HoloLens je jedným z najzaujímavejších produktov, aké Microsoft predstavil v poslednej dobe a na evente, ktorý sa konal tento týždeň, odhalil cenu vývojárskeho kitu HoloLens. A rozhodne to nevyzerá na lacnú záležitosť: Satya Nadella totiž vyhlásil, že kit pre vývojárov bude stáť až 3000 dolárov, čo je naozaj poriadna pálka. Ale ako to už býva, je to hlavne preto, že sa jedná o úplne prvú verziu HoloLens a viacmenej ide o prototyp. Veď aj Google Glass stáli 1500 dolárov. Lenže narozdiel od nich, HoloLens má obrovský potenciál a dokáže zmeniť spôsob, akým pracujeme a ako vyzerá náš každodenný život.

No a finálna verzia bude pochopiteľne lacnejšia, presne tak ako to spravil Samsung so svojou virtuálnou realitou Gear VR. Tá sa totiž predávala v prvotných verziách (hlavne pre vývojárov a nedočkavcov) za zhruba 270€, no komerčná verzia pre masy bude podstatne lacnejšia, stojí totiž len 99€. A podobne to bude zrejme aj v prípade HoloLens, kde tipujeme, že za finálnu verziu človek zaplatí možno tak 899 až 1299€. Bude to však plnohodnotné zariadenie, totožné s tým, ktoré si môžu vývojári zaobstarať už teraz. Uvedeniu komerčnej verzie dávame tak 2-3 roky. Mimochodom, prvé vývojárske kity budú k dispozícii až začiatkom budúceho roku.

Microsoft tiež odprezentoval technológiu „Mixed Reality Gaming“. Je to vlastne technológia, vďaka ktorej budú hry pre HoloLens vyzerať úplne inak než tie, ktoré ste mohli hrať doposiaľ na Xboxe alebo na televízore. Každá miestnosť vo vašom dome by sa stala novým levelom a pohybovaním sa po dome alebo byte by ste vedeli prechádzať napríklad bojové hry. V každej miestnosti by ste sa tak stretli s inými súpermi. K hrám budú navyše zrejme dostupné aj samostatné hardvérové doplnky, kde by mohol mať každý inú funkciu a iné schopnosti. V princípe by však všetky boli tzv. „wearable hologramy“.

https://youtu.be/C3rNIxMlKmI

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *