Nový Xbox ponúkne výkon až 6 Tflop/s!

Xbox Logo

Posledné mesiace je to samý nový Xbox a aktuálne zlacnenie konzol môže len podporovať skutočnosť, že sa niečo chystá. Podľa toho, čo k včerajšej správe doplnil server Polygon, chce Microsoft priniesť ultra-výkonnú konzolu, ktorá ponúkne väčší výkon oproti Xboxu One, PS4 a dokonca, aj proti PS4 Neo, ktorý by mal byť uvedený na E3 ako taká medzigenerácia medzi PS4 a PS5.

Výkon nového PS-ka je odôvodnený najmä podporou virtuálnej reality PlayStation VR, ktorá vychádza ešte tento rok a dnešná PS4-ka by jej zrejme nebola schopná ponúknuť ten správny výkon, aby hry boli plynulé a vizuálne kvalitné. Výkon by sa tak mal pohybovať na úrovni 4.14 Tflop/s, čo je 2.25x vyšší výkon, než aký ponúka PlayStation 4: 1,84 Tflop/s.

Microsoft si pre zmenu dal za cieľ 6 Tflop/s, čo je o 1.44x viac, než koľko chce ponúknuť PS4 Neo a zároveň to je 4.54x viac, než koľko ponúka Xbox One: 1,32 Tflop/s. Znamená to teda, že nová generácia konzoly Xbox bude ešte výkonnejšia než PS4 a MS by tak mohol polepšiť meno svojho Xboxu, ktorý to má v predajoch ťažšie oproti PS4. Na druhú stranu, zákazníci sú s Xbox Live oveľa spokojnejší, než s PS+. Môžu za to najmä hry, ktoré dáva Microsoft hráčom zadarmo. Kým PS4 aj po rokoch ponúka len nejaké arkádovky, ktoré sú väčšinou na jedno kopyto, na Xboxe One dostaneme budúci mesiac The Crew, Super Meat Boy a iné hry.

Xbox One Prototypes

via Polygon

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *