Microsoft chcel predstaviť nový Xbox už tento rok, bol však menej výkonný než Scorpio

Xbox Project Scorpio

Keď Phil Spencer zakončil Microsofťácku konferenciu odhalením projektu Scorpio, nejednému divákovi sa zastavil dych. Konzola totiž prinesie dostatočne vysoký výkon na to, aby si hráči vychutnali hranie v 4K rozlíšení a pôjde tak o ultimátny Xbox One. Phil Spencer tak získal veľa priestoru na rozhovory, v ktorých poprezrádzal niekoľko zaujímavostí o novej konzole a zároveň prezradil aj niečo zo zákulisia.

Asi najzaujímavejšou informáciou bolo, že Microsoft pôvodne plánoval tento rok predstaviť nový a výkonnejší Xbox, no nakoniec sa spoločnosť rozhodla sústrediť na Project Scorpio, ktorý predstavuje ozajstný skok oproti Xboxu One. Pôvodne vyvíjaná konzola bola menej výkonná a stále išlo o Full HD záležitosť. S klesajúcimi cenami 4K televízorov by však už táto konzola stratila význam a preto sa Microsoft začal radšej sústrediť na vývoj 4K konzoly, ktorá spadá do rodiny Xbox One.

Rodina v praxi znamená, že v tejto zaujímavej generácii sa stretávame s tromi konzolami, na ktorých si vychutnáme tie isté hry, len na staršom hardvéri prídeme napr. o antialiasing alebo hra bude bežať v nižšom rozlíšení. Nejaké dramatické rozdiely by tu však nemali byť, obzvlášť ak ide o objekty na obrazovke. Medzi Xboxami bude samozrejme fungovať multiplayer a ďalšie featury. Čo sa týka exkluzivít, tak u Xboxu Scorpio s exkluzivitami nemožno rátať a ak hej, tak možno až v ďalekej budúcnosti, kedy už Xbox One a Xbox One S nebude stíhať spracovávať také hry.

Xbox Project Scorpio GPU

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *