Joe’s Dinner a Pineview Drive prichádzajú na Xbox One, ale stoja za tie peniaze?

Joe's Dinner

Ako blesk z jasného neba začali slovenské e-shopy prijímať predobjednávky na dvojicu nezávislých hororoviek od štúdia VIS. Obe svojim popisom aj názvom znejú zaujímavo a v podstate by sa z toho dal spraviť aj celkom kvalitný celovečerný horor, kam by ste mohli zobrať svoju holku. Ale čo v prípade hry?

Poďme sa pozrieť najprv na Joe’s Dinner. V tejto hre sa vžijeme do role zamestnanca nočnej smeny a budeme sledovať 30 dní, ktoré v tomto bistre uprostred ničoho prežil. Je to však horor a okrem toho, že vašou náplňou bude hlavne upratovať po neporiadnych zákazníkoch, ktorí tu po sebe nechali napríklad zvyšky večere alebo aj nedopité pivá. Ale má to háčik. Reštaurácia bola postavená na mieste indiánskeho cintorínu a pod rušnou reštauráciou sa tak ukrývajú mŕtvi náčelníci. Jeden z nich už chce mať večný klud, ale duša toho druhého ostala „nažive“ a robí pranky, čím znepríjemňuje život vám aj svojmu zosnulému bratovi.

Každopádne, koncept je to zaujímavý, ale podľa recenzií na Steame, kde sa hra predáva už dlhšiu dobu, to nie je také dobré. To, čo vývojári označili za inovatívny gameplay, sú prvky, ktoré sa používali už v Half-Life. Väčšinu času totiž len stláčate jedno tlačidlo pre vykonanie akcie a pohybujete sa po bistre. A z času na čas sa vám objaví hláška, že ste zlyhali. Buď lebo vás vystraší duch (štýl: Slender) alebo že nestihnete spraviť poriadok do druhého rána. Jedna noc podľa hráčov, ktorí mali s Joeho reštikou dočinenia, trvá asi 6 minút, teda toľko čo 6 hodín v San Andreas. Cena na Steame je 7,99€. Hra pre Xbox One stojí 27,99€.

No a potom je tu od tých istých tvorcov hra Pineview Drive. V nej istý muž navštívil opustený dom so svojou ženou Lindou, ktorá sa bez stopy stratila si zrekapitulujeme Alan Wake. Pineview Drive je v podstate akýmsi mixom Alana a zrušeného Project PT (dik, Konami), v ktorom sa vžijeme práve do role onoho smutného manžela zmiznutej manželky. Podobne ako v Jožovom Bufete (Joe’s Dinner), tak aj táto hra sa odohráva „aspoň“ 30 dní. Teda, hovorí sa, že v onom dome nikto nevydržal žiť viac ako mesiac, odkedy vaša žena zmizla. Cítime v tom mix Alan Wake a Crimson Peak, takže to môže byť celkom zaujímavé. Len teda ani tu nie sú zelené hodnotenia a skôr prevládajú zmiešané reakcie. Čož by mohlo znamenať, že Pineview Drive môže stáť za vyskúšanie. Na Steame sa dá hra na Win kúpiť za 19,99€, pre Xbox One bude za 34,99€.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *