Microsoft vám po piatich rokoch neaktivity zmaže Gamertag

Xbox Live Gamertag Recycle

Táto správa sa týka predovšetkým ľudí, ktorí spáchali nejaký ten trestný čin, za ktorý si odsedia niekoľko rokov. Microsoft totiž po novom zmenil spôsob, akým narába s gamertagmi a ak sa nejaký účet nepoužíval 5 rokov, dôjde k jeho zmazaniu. Týmto chce MS prispieť k možnosti zabratia starých, nepoužívaných gamertagov. V súvislosti s nimi už skôr v tomto roku spravil veľký poriadok, pri ktorom bolo uvoľnených viac ako 1 000 000 nickov, ktoré čakajú na nových majiteľov.

Jedná sa tak o prvú významnú zmenu v správe gamertagov od spomínaného jarného upratovania. Pripomenieme len, že ak máte počítač s Windows 10, nemáte sa čoho obávať, keďže jeho Xbox aplikácia beží na pozadí a prijíma upozornenia aj keď je vypnutá. Kliknutím na také upozornenie budete mať istotu, že ste sa k svojmu gamertagu raz za tých 5 rokov pripojili. Samozrejme, len ak sa vás to týka.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *