Microsoft konečne odhalil detaily o Holografickom procesore v HoloLens

Microsoft HoloLens

O HoloLens sme toho dodnes počuli celkom dosť. Čomu sa ale Microsoft veľmi nevenoval, bol hardvér tejto mašinky. Najväčšou záhadou bol pochopiteľne Holografický procesor (HPU), o ktorom sme nevedeli vlastne nič. Microsoft však už tieto informácie sprístupnil vývojárom počas konferencie Hot Chips v Cupertine v Kalifornii. V meste, v ktorom sídli Apple.

Spoločnosť odhalila, že holografický procesor využíva 28nm výrobný proces a o jeho výrobu sa stará TSMC, firma, ktorá vyrába aj napríklad procesory do iPhonu. Procesor pozostáva z 24 jadier Tensilica DSP, má približne 65 miliónov logických brán, SRAM o veľkosti 8MB a nakoniec obsahuje energeticky úspornú DDR3 RAM o veľkosti 1GB. Hoci je to málo, procesor vie vypočítať bilión výpočtov za sekundu. Pretože sa stará o holografiku, úzko spolupracuje s čipmi, ktoré sa starajú napríklad o vnímanie prostredia alebo o vkladanie virtuálnych objektov do skutočného sveta. Prekvapením je, že HoloLens obsahuje procesor Intel Atom, ktorý obsahuje ďalšiu 1GB RAM-ku. Na základnej doske nájdeme aj 64GB úložisko, ktoré zrejme stačí na prvotné HoloLens aplikácie.

HoloLens

via WindowsCentral

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *