Superpočítač IBM Watson vytvoril trailer na film a je naozaj creepy

Morgan

Umelá inteligencia, na ktorej pracujú popredné veľké firmy, dostáva zaujímavé využitia. Tá od Google napísala vlastnú baladu. Tá od IBM pre zmenu vytvorila vlastný trailer na scifi triler Morgan.

Aby mohol IBM Watson spraviť tento trailer, programátori ho donútili „pozrieť“ si a analyzovať stovku klasických hororových filmov. Inteligentný počítač sa takto naučil rozoznať emócie, reč a triggery v jednotlivých scénach, čo mu uľahčilo nasledujúcu úlohu. Tou totiž bolo pozrieť si film Watson a na základe toho, čo videl, spraviť ten najhororovejší trailer, aký vedel vyrobiť. Čo však prekvapilo aj samotných tvorcov, je, že počítač do svojho traileru vybral scény, ktoré oni do svojich trailerov nedali. To ich donútilo študovať umelú inteligenciu viac do hĺbky a teraz sa snažia pochopiť, ako si počítač predstavuje strach.

Samotný film sleduje dej o umelej inteligencii menom Morgan, ktorú vytvorila jedna z manažériek istej korporácie. Problém ale nastáva v čase, kedy sa má rozhodnúť, či Morgan zabije (vypne) alebo ju odprezentuje celému svetu. Morgan však nechá na žive, čo bol zlý krok. Morgan sa dostáva mimo kontrolu a ohrozuje životy mnohých. Trailer vytvorený umelou inteligenciou môžete vidieť nižšie:

via Polygon

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *