Nintendo Switch vráti LAN multiplayer znovu do hry

O Nintendo Switch už vieme vlastne všetko, ale ešte stále máme čo objavovať. Takým pekným prekvapením pre potenciálnych budúcich majiteľov je, že konzola bude podporovať LAN multiplayer.

To je pojem, ktorý z dnešného konzolového sveta prakticky zmizol, ale vďaka Nintendu Switch zažije comeback. Hranie cez LAN má byť navyše úplne bezplatné a nebude vyžadovať zatiaľ nepomenovanú online službu. Tá bude tým pádom slúžiť len na hranie hier cez internet s hráčmi z rôznych kútov sveta. Aj to je zrejme dôvod, prečo bude služba asi o polovicu lacnejšia oproti Xbox Live alebo PSN. Prvou hrou, ktorá ponúkne lokálny LAN multiplayer, bude Splatoon 2, ktorý umožní organizovať turnaje až pre 8 hráčov. Takže ak nájdete vo svojom okolí ďalších 7 switcherov, môžete si s nimi zahrať jednu zábavnú hru. Je ale zrejmé, že LAN budú podporovať aj ďalšie pripravované hry.

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *