Games with Gold na marec odhalené: Skvelý štart, nudné pokračovanie

Games with Gold

S koncom mesiaca zvyknú byť oznámené aj nové Games with Gold a dnešný 22. február/únor nie je inakší. Aj dnes boli predstavené nové darčeky pre zlatých členov a opäť to sú štyri hry, z toho dve pre Xbox One a dve spätne kompatibilné z Xbox 360.

Hneď zo začiatku mesiaca bude na Xbox One dostupná hra Layers of Fear. Ktovie, čoho sa Microsoft bojí – veď s prichádzajúcim projektom Scorpio sa nemá čoho. Alebo skôr chce, aby ste sa poriadne báli vy. V uplynulej dobe to je vlastne už druhá horovovka, ktorú dostaneme zadarmo, naposledy to bol Outlast v čase Vianoc. Poľská hra Layers of Fear je ale psychologický horor a svoju inšpiráciu si vzal z Amnesie. V oboch hrách totiž dôležitú súčasť tvoria obrazy na stenách, ktoré menia tváre v závislosti od toho, akú ťažkú traumu vám hra spôsobí. Layers of Fear navyše posúvajú ten strach ďalej s tým, že obrazy sa môžu len tak spawnúť za vami, bez toho, aby ste o tom vedeli.

Druhou hrou, ktorú dostaneme v prvej polovici mesiaca, je Borderlands 2, prekvapivo je už aj to spätne kompatibilné s Xbox One. Skvelá kooperačka s parádnou kreslenou grafikou, vtipmi a Claptrapom, ktorý je jednoducho Claptrap. Odporúčam, aj keď mňa by potešilo skôr, keby Borderlands 2 išlo zadarmo vo verzii pre Xbox One, aby som našiel možných spoluhráčov na fight s jedným bossom.

Druhá polovica mesiaca na Xbox One tak trochu smrdí recesiou. Zadarmo totiž bude Evolve: Ultimate Edition, teda hra, ktorá už prišla o vývojárov, ktorej skončila ďalšia podpora a ktorá jednoducho dožíva v hlbinách Xbox Storu. Ale ktovie, možno dostane druhý dych vďaka Games with Gold. Uvidíme. Na Xbox 360 pre zmenu príde arkáda Heavy Weapon, v hlavnej úlohe s tankami.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *