Video: Postavte si ultimátny Xbox One

Ultimate Xbox One

Každý hráč chce, aby bola jeho platforma dokonalá. PC si viete upgradovať do poslednej skrutky, no vychádza to drahšie, než herná konzola. Nám v redakcii viac vyhovuje Xbox a veľakrát sa stane, že nejakú hru si na počítači zahráme s gamepadom.

Viete však, že s trochou kreativity sa dá upgradovať aj Xbox One? Tým nemyslíme zrovna kúpenie si stojanu pre Xbox One S, ale skôr doplnky, ktoré nejakým spôsobom vychytajú ten zážitok z hrania. Jednou z najlepších vecí, ktorými si môžete svoj zážitok zdokonaliť, je lepší disk.

Microsoft sa z nejakého dôvodu pri Xbox One rozhodol použiť 5400rpm disk, čo v časoch 70GB hier nie je moc veľká výhra. Ideálne by bolo, kebyže sa dal upgradovať, ale aj tu Microsoft upustil od pohodlnosti, akú ponúkal Xbox 360. Disk je vstavaný a meniť ho vyžaduje rozmontovať konzolu a stratiť záruku. Výhodou je však, že si viete pripojiť externý disk. A podporované sú aj SSD, kde je rýchlosť neporovnateľne vyššia oproti klasickému disku. Čerešničkou na torte je, že oficiálne externé disky pre Xbox One vyrába Seagate, ktorý vyrába aj tie disky ukryté v Xboxe. Podmienkou však je, že SSD musia mať minimálne 256GB, zatiaľ čo externé HDD musia mať aspoň 500GB.

Vo videu nižšie tiež môžete vidieť vychytávku pre klasický Xbox One, Media Hub. Ten síce trochu pridá konzole na šírke, ale viete si doň zabudovať externý disk a nebyje to veľmi do očí. Bonusom je trojica USB 3.0 portov na prednej strane. Úprimne, toto je vec, na ktorú mal myslieť Microsoft už predtým, pretože port na boku je kardinálna hovadina. Ďalší dodatok je Nyko Data Bank, ktorý sa položí na vrch konzoly a môžete doň umiestniť ďalšie 4TB priestoru.

Firma Nyko tiež vyrába veľa ďalšieho príslušenstva pre Xbox One, napríklad nabíjací modul pre baterky, nabíjací stojan pre ovládače a tak ďalej. Dizajnovo sú ich produkty celkom pekné a Xbox s nimi nijak nestratí na svojom designe.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *