Phantom Dust získal hromadu vylepšení, 4K podporu, bezplatné DLC a 19-minútový gameplay

Phantom Dust Remastered

Ďalšou z hier, ktorú plánuje Microsoft vydať ešte pred E3, je Phantom Dust. Na moderné platformy tak zamieri ďalšia Xbox klasika s upgradovanou grafikou.

Phantom Dust ako taký sa mal pôvodne dočkať reštartu. Štúdio, ktoré na ňom ale pracovalo, nedokázalo priniesť hru v očakávanej kvalite a tak sa Microsoft rozhodol projekt rebootu pozastaviť až do momentu, než nájde vhodného ďalšieho vývojára. Medzitým ale tajný tím pod Shannon Loftis vyvíjal Phantom Dust re-release, o ktorom odhalili informácie Philovi Spencerovi iba niekoľko hodín pred E3.

Xbox One Phantom Dust Voodoo Vince MechAssault

Bude MechAssault ďalší v poradí?

Krátko pred E3 sa podarilo tímu spustiť kód na Xbox One, vďaka čomu už nič nebránilo Microsoftu vo vydaní hry. Ibaže nastali menšie komplikácie. Japonské štúdio, ktoré na originálnom Phantom Dust pracovalo, už nemalo k dispozícii zdrojový kód od finálnej verzie hry; našli však cutscény v nekomprimovanej podobe, takže môžeme čakať vylepšené cutscény. Kvôli chýbajúcemu kódu sa však musel Microsoft na PD pozrieť z pohľadu moddera – a presne tak, ako niekto môže vytvoriť mód pre GTA, tak začali v Redmonde modovať Phantom Dust kvôli Xbox One.

Vo výsledku to ale prinieslo svoje ovocie. Hra má 16:9 podporu, Full HD textúry a hra má už teraz podporu 4K pre PC (a Scorpio). Na Xbox One beží v 30fps, ako už dávnejšie Phil Spencer ukázal na svojom Twitteri. Okrem toho hra prináša totálne novinky, ako napríklad možnosť preskakovania úloh, aby hráči neostali zaseknutí v nejakom bode v polovici hry. Významným prídavkom budú DLC, ktoré pôvodná hra nemala. Pretože je Phantom Dust zčasti kartová hra, asi nemusím hovoriť, čo bude hlavnou náplňou DLC obsahu. Microsoft však nepopierajú ani prerobenie zrušených levelov či iné veci, ktoré boli z hry vystrihnuté. Samozrejmosťou je multiplayer.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *