5 hier pre Xbox One, v ktorých nacistom nakopete prdel!

Hry proti nacizmu

Deň víťazstva nad fašizmom, respektíve nacizmom. Nech je označenie týchto diktatúr akýkoľvek, ich potlačenie bolo pre svet rovnako veľkým úspechom ako pre nás. Nebyť boja proti Hitlerovi, dnes by mapa Európy vyzerala úplne inak, horšie.

Lenže ako vieme, tak podpora radikálnych názorov v súčasnosti rastie a vidieť to nielen v regionálnych volbách. Našťastie, herný svet sa nenechal ovplyvniť nacizmom a tak prevládajú hry, ktoré nás len a len podporujú v tom, aby sme náckom nakopali prdel. Takže? Poďme sa pozrieť na hry, v ktorých sa môžete vyblázniť na nemcoch a ich spojencoch so zbraňami, s akými len chcete.

1. Wolfenstein: The New Order

Myslím, že tu nie je čo komentovať. Wolfenstein bol, je a vždy bude o drsnom BJ Blazkowiczovi a teda posledný veľký diel, The New Order, bola poriadna kalba. Veď v ktorej inej hre vezmete do rúk dve brokovnice a vypumpujete ich do bandy náckov? Ak ste Wolfensteina nikdy nehrali, pripravte sa na najväčší krvák tejto generácie konzol. Ale aby som nezabudol, Wolfík ponúka kvalitný príbeh, ktorý vás naozaj vtiahne. Sem-tam to prerušujú nervy, že vás zase raz zabili, ale to býva pri každej hre. Jaj a máte tu rôzne úrovne obtiažnosti od najslabšej (skutočne najslabšej) až po tie najdrsnejšie, najkrvilačnejšie jatka, aké ste kedy mali v televízore.

2. Wolfenstein: The Old Blood

Aj keď som povedal, že The New Order bol posledný veľký diel, nebol to jediný pre Xbox One. Neskôr vyšiel prequel The Old Blood, ktorý je rozdelený na dve kapitoly odohrávajúce sa pred hlavnou hrou. Najprv sa vám podarí infiltrovať sa do pevnosti Wolfenstein v Alpách. No sotva splníte svoju úlohu, už sa na vás vrhnú hordy nacistov a vy sa pre zmenu vrhnete na nich. Je to kto z koho, ibaže vy ste ten hrdina, ktorý si nenechá skákať po hlave. V druhej kapitole sa pre zmenu prebudia nacistickí zombie a tak je o zábavu postarané.

3. Zombie Army Trilogy

Nacistickí zombie sa stali predmetom filmov aj hier. Štúdio Rebellion, o ktorom si povieme aj neskôr, sa rozhodlo na Xbox One priniesť hotovú trilógiu o boji proti Nazi Zombie Army, ktorá vyšla najprv ako samostatná hra, potom jej pokračovanie bolo DLC pre Sniper Elite 2. No a nakoniec obsahuje tretí diel, ktorý nebol nikdy vydaný. Takže to sú dva remastre a jedna nová hra. Ich dej sa odohráva po prehranom Hitlerovom boji v roku 1945, ktorý sa rozhodne aktivovať Plán Z. A tak vás čaká hororovka s krvilačnými náckami. Doslova.

4. Sniper Elite 3

Štúdio Rebellion stojí aj za sériou Sniper Elite. Tretí diel, ktorý vyšiel aj na túto generáciu konzol, býva pomerne často dostupný v zľavách Deals with Gold. Ako názov napovedá, ste ostreľovačom a vašou úlohou je stealth, vytvorenie si taktiky, presúvanie sa medzi bodmi, plnenie misií a hlavne ostreľovať významné ciele pomocou svojej vernej sniperky. Hráte za britského asasína Karla Fairburna, ktorý teraz pomáha v boji proti rozmachu nacistov v Afrike. A v jednom z DLC máte možnosť picnúť samotného Adolfa rovno medzi oči! Ledaže by to bol jeho dvojník…

5. Sniper Elite 4

Po úspešnom potlačení nemcov z Afriky nastal čas, aby sa boje presunuli späť do Európy. Tentoraz bol Karl vyslaný do Talianska, kde bude bojovať proti podobnej čvarge – talianskym fašistom. Čiže teraz je vašim úhlavným nepriateľom Benito Musollini a jeho armáda. K predobjednávkam bola dostupná aj bonusová misia Target Führer, v ktorej ste mali na výber z niekoľkých ciest, ako zavraždiť toho malého fúzatého s hlasom jorkšíra.

BONUS: Kotlebstein (PC)

Na stiahnutie pre Windows a Mac. Užívajte! 😉

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *