Microsoft rozšíril spätnú kompatibilitu, už si zahráme aj hry z pôvodného Xboxu!

Original Xbox Backwards Compatibility

Spätná kompatibilita patrila k najväčším prekvapeniam, ktoré Microsoft kedy na E3 vytiahol. Teraz ju rozširuje ďalej a nielen, že už budeme mať k dispozícii hranie hier z Xboxu 360, ale od tohto roka si zahráme aj hry z pôvodného Xboxu.

Microsoft oznámil, že spätná kompatibilita s hrami pre pôvodný Xbox bude k dispozícii už koncom roka. Samozrejme už bez multiplayeru a takisto sa tu nebudú dať zbierať achievementy, keďže tie v tej dobe ešte neexistovali. Prvou podporovanou hrou bude exkluzivita Crimson Skies: High Road to Revenge. Zároveň je jedinou, ktorá bola nateraz potvrdená, keďže oznámenie prišlo celkom nečakane a MS zrejme ešte musí vybaviť licencie a tak ďalej.

Časom by sme však mohli získať také klasiky ako MechAssault, Blinx: The Time Sweeper alebo tituly ako NFS Underground 2, prípadne GTA 3 a Vice City. Tie mimochodom na Xboxe bežali v ďaleko lepšej grafike než na PC a PS2, pretože na nich robilo viedenské štúdio Rockstaru a kvôli vyššiemu výkonu premodelovalo jednotlivé vozidlá a časti mesta do vyššej kvality. Takej, v ktorej si ich môžeme vychutnať aj na smartfónoch a tabletoch.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *