Crackdown 3: Akčný singleplayer, deštrukčný multiplayer

Crackdown 3 BOOM

Od prvého oznámenia Crackdown 3 síce ubehlo niekoľko rokov, no na značku sa nezabudlo a na E3 sme videli nový trailer. Pozornému oku ale neušlo, že nový trailer vôbec neukázal deštrukciu sveta. Tak ako to s ním je?

Vec sa má tak, že totálna deštrukcia bude dostupná len v multiplayerovom móde Wrecking Zone. Bude bežať čisto na cloude a zničiť sa tu dá 100% mesta. Funguje to tak, že vizuál sa renderuje priamo na Xboxe, ale fyzikálne výpočty má na starosti cloud, pomenovaný Cloudgine.

Dôvodom je, že Microsoft chce priniesť čo najrealistickejšiu formu deštrukcie a preto budú servery kalkulovať, čo má kam dopadnúť akou rýchlosťou a či sa to pri páde ešte ďalej rozbije na menšie časti. Takže vlastne aj po rokoch platí, že táto hra využíva silu cloudu, aj keď len v jednom režime. Viac nám o tom však Microsoft povie v priebehu leta. Pravdepodobne na Gamescome.

 

 

Microsoft tiež v noci ukázal niečo zo singleplayeru. V roku 2045 svet zasiahne blackout a tak sa budúcnosť nesie v temnote a chaose. Agentúre sa podarilo vypátrať, čo za týmto blackoutom stojí a stopa vedie až k najvyššie postaveným ľuďom v megakorporácii TerraNova Inc., ktorá je zároveň podozrivá z nezákonnej činnosti. Okrem toho má pod palcom celé ostrovné mesto New Providence a práve tam vás vyšlú, aby ste znovu nastolili mier a potrestali tých, ktorí to všetko majú na svedomí.

Nemôžem si pomôcť, ale v hre je cítiť poriadny nádych Saints Row IV v grafickom kabáte Borderlands. Tento pocit posilňuje aj Singularity Weapon, ktorá je prakticky totožná s tou zo SR4. Zbraň vystrelí mikroskopickú čiernu dieru, ktorá pohltí všetko vo svojej blízkosti a zakončí to obrovskou explóziou. Jednou z hlavných postáv je aj Commander Jaxon, ktorého hrá Terry Crews. Boom!

Crackdown 3 vychádza 7. 11. 2017 na Xbox One a Windows 10 s podporou Play Anywhere.

Crackdown 3 Cover

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *