Minecraft dostáva najväčší update v histórii, prináša cross-platform multiplayer

Minecraft UWP Scorpio

Hráš Minecraft? Tak zbystri pozornosť, pretože v nasledujúcich dňoch ťa čaká dôvod na radosť. Okrem toho, že práve teraz obdržal MC pre Xbox One update, tak sa začína rozbiehať cross-platform multiplayer.

Vďaka nemu si budeš môcť zahrať multiplayer s kamarátmi bez ohľadu na to, akú platformu majú. Podporované je prakticky všetko, na čo si spomenieš, s výnimkou PS4 a PS Vita, pretože Sony z nejakého dôvodu odmietlo dopriať svojim hráčom viac zábavy. Takisto nebude podporovaná ani klasická Java verzia, pretože beží na inom engine.

Aby sa dalo hrať medzi platformami, hráči sa môžu pripojiť buď k oficiálnym serverom (momentálne sú 4) alebo si prenajať vlastný server v službe Minecraft Realms.

Microsoft začína testovať službu už teraz na Windows 10 a Androidoch. Podmienkou je, aby bol hráč prihlásený do testovania cez aplikáciu Xbox Insider Hub (na Windowse) alebo mal kúpenú hru cez Google Play (na Androide. Budúci týždeň bude vydaná beta pre Xbox One. Na konzole sa bude dať testovať nová verzia hry, ktorá sa odlišuje od súčasnej vo viacerých aspektoch. Dokonca by sa dalo povedať, že to je úplne nová hra.

Minecraft: Xbox One Edition totiž bežal na vlastnom engine, ktorý sa líšil od enginu na mobiloch a Windowse 10. Preto bolo treba Minecraft nanovo preportovať na Xbox One. Aj preto sa testovacia verzia označuje ako Bedrock Update. Tak sa totiž volá engine, na ktorom bude bežať nová verzia. S prechodom na novú verziu sa našťastie nestratia doteraz zakúpené DLC. Tie fungujú aj na novej verzii. Update bude samozrejme zadarmo pre všetkých, disková verzia však dostane nový prebal:

Minecraft Xbox One 2017 Cover

Súčasťou aktualizácie Better Together, ako sa označuje cross-platform multiplayer, bude aj synchronizácia nákupov. Čiže ak si kúpiš DLC na iPhone, budeš si ho môcť stiahnuť aj na Xbox. Nákupy budú dostupné cez Minecraft Store, obrovské stredisko dodatkov do hry, ktoré zahŕňajú skin packy, textúry aj hotové mapy vytvorené komunitou a spriaznenými partnermi hry.

  • Xbox One
  • Windows 10
  • Nintendo Switch
  • iOS (iPhone, iPad, iPod touch)
  • Android
  • Apple TV
  • Kindle Fire
  • Gear VR
  • Oculus Rift

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Velice pěkné video. Díky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *