Deus Ex neskončil, len ešte nenastal jeho čas, tvrdí šéf Square Enix

Deus Ex

Rok 2016 nebol pre Square Enix zrovna najlepší. Ani najväčšie značky, ako Final Fantasy alebo HITMAN, totiž nedosahovali tak dobré predaje, aby mohli v Square búchať šampaňské, a tak došlo k niekoľkým zmenám.

Napríklad sa vzdali štúdia IO Interactive a s ním aj značky Hitman, vďaka čomu sa Agent 47 stal ikonou nezávislého herného priemyslu. Veľký úspech nezožal ani Deus Ex: Mankind Divided, ktorého značná časť sa odohráva v Prahe. A kvôli komerčnému neúspechu sa začalo hovoriť o tom, že bude séria uložená k ľadu. Šéf Square Enix, Yosuke Matsuda, však toto tvrdenie vyvrátil v novom rozhovore. Povedal, že so značkou majú ďalšie plány a dokonca už teraz funguje v štúdiu Eidos Montreal menší tím, ktorý sa pomaly pripravuje na ďalší diel.

Neuvidíme ho však veľmi skoro. Square Enix totiž pripravuje viacero veľkých titulov a okrem toho, že pracuje na novom dieli Final Fantasy, sa hovorí aj o Shadow of the Tomb Raider. Plus sú v príprave nejaké menšie projekty, no všetko stojí peniaze. A tých v Square Enix nemajú nekonečno. Takže, Square uprednostní najprv tie tituly, ktoré sú prioritou a až potom začne investovať do ďalších.

Deus Ex Mankind Divided

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *