Fallout 4 dosahuje natívne 4K na Xbox One X

Fallout 4
Bez väčších fanfár vydala tento týždeň Bethesda update pre Fallout 4 s podporou pre Xbox One X. Tento update mal priniesť podporu 4K, ako aj podporu dynamického rozlíšenia.

Z toho sa okamžite usúdilo, že hra beží v nižšom rozlíšení a dopomáha si upscalingom alebo checkerboardingom. Nebola vylúčená ani možnosť dvoch režimov, kde v jednom beží v 4K režime bez dodatočných vylepšení a v druhom sú prítomné dodatočné upgrady v kombinácii s dynamickým rozlíšením.

Jednoznačnú odpoveď prinieslo až DigitalFoundry, ktoré zistilo, že hra beží takmer stále v natívnom 4K pri 30fps. V situáciách, kde je to nutné kvôli zachovaniu snímkovania, hra dočasne využíva horizontálny downscaling, takže hra vyzerá slušne aj v takých prípadoch. V najhoršom momente došlo k zníženiu rozlíšenia 3264 x 2160, takže došlo k zníženiu len o jednu sedminu. Pre porovnanie, hra beží na PS4 Pro len v 1440p rozlíšení (2560 x 1440). Fallout 4 tiež ponúka vylepšenia v podobe vylepšeného nasvetlenia a God Rays lúčov, avšak kvalitatívne sú totožné s PS4 Pro.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. bambin píše:

    A neviete nahodou niekto v akom rozliseni bezi Skyrim.Ten dostal 4K update spolocne s Falloutom 4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *