Hori TAC Pro je prvou hráčskou myšou pre Xbox, ale má to svoje „ALE“

Hori TAC Pro One
V uplynulých dňoch obletela herný svet správa, že Xbox One dostane oficiálnu klávesnicu a myš na hry. Výrobca herného príslušenstva Hori však nie je žiadnym nováčikom na trhu a jeho konzolové klávesnice a myši sme mohli zažiť už v minulej generácii konzol.

Hori už totiž dávnejšie vyrobil podobné príslušenstvo pre Xbox 360 aj PlayStation 3. Sada je dokonca dostupná na PlayStation 4. Tak prečo je teda taký ošiaľ okolo verzie pre Xbox One?

Je to preto, že je to prvá Microsoftom certifikovaná sada. Teda, Microsoft ju uznal ako oficiálny herný doplnok pre Xbox. Hori TAC Pro je ale, v princípe, vylepšeným ovládačom. Klávesnica totiž obsahuje mechanické alternatívy k šipkám, A/B/X/Y, bumperom a triggerom. Okrem toho na svojom boku obsahuje jeden analóg, ktorý slúži na pohyb postavy. Popravde, vyzerá to celkom neprakticky a naučiť sa s tým analógom môže byť problém.

Hori TAC Pro One

Väčšie obavy ale predstavuje 3200dpi myš, ktorá plní funkciu druhého (kamerového) analógu a dá sa s ňou strieľať a mieriť. DPI je možné na tejto myši meniť, čo progameri využijú na PC. Je tu však veľká šanca, že myš bude mať na konzoli obmedzené DPI kvôli fairplay. Navyše, recenzenti starších verzií pre PS4 poukázali na to, že myš svojim správaním pripomína skôr gamepad ako počítačovú myš.

Myš tiež disponuje tlačidlom Chôdza, pokiaľ chcú hráči precízny pohyb postavy; tlačidlo Snipe zníži citlivosť pre lepšie mierenie. Podľa recenzií sa však netreba obávať, že by 150-eurová myš nejak zásadne zvýhodnila jej užívateľov v multiplayeri, pretože skôr emuluje analóg, než počítačovú hráčsku myš. Na PC je to už ale o inom. Teda, je tu aspoň nejaký-taký fairplay balanc ovládania. Hráči si tiež môžu plne naprogramovať klávesy podľa svojho gusta. Dá sa to na PC alebo on-the-go pomocou mobilnej aplikácie pre iPhone a Android. Čerešničkou na torte je kompletné LED podsvietenie.

Hori TAC Pro bude dostupná pre Xbox One a Windows už 30. októbra/října za cenu 150 dolárov.

Hori TAC Pro One

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *