Epic Games chceli skončiť s Gears of War

Gears of War 5

Práve v týchto dňoch vychádza očakávaná (a nami už čoskoro recenzovaná) strieľačka Gears 5. No veci sa majú tak, že piaty diel sme nemuseli nikdy vidieť.

Tvrdí to Rod Fergusson ako tvorca série Gears of War. V rozhovore pre The Hollywood Reporter odhalil, že po vydaní Judgment v roku 2013 Epic Games chceli skončiť s Gears. Na čas sa im to dokonca podarilo, pretože Judgment mal byť posledným dielom. Microsoft si však značku cenil a odkúpil Gears od Epic Games.

Výsledkom je, že bolo založené dedikované štúdio The Coalition, ktoré nám prinieslo celkom tri hry pre Xbox One a Windows 10. V roku 2015 sme uvideli remaster Gears of War: Ultimate Edition, v roku 2016 Gears of War 4 a v roku 2019 vychádza Gears 5. Tým to však nekončí a do budúcna chce štúdio expandovať so značkou aj za hranice hier. Predsa len, film Gears už bol potvrdený a komiksy by Fergusson tiež rád videl.

Túto púť sme zahájili s Gears of War 4 a teraz mám pocit, že sme spravili veľký krok vpred s Gears 5. Súčasťou mojej misie od roku 2014 bolo, ako rozšírim túto značku a vrátim ju späť na výslnie? Epic ju pustil k ľadu jednoducho preto, aby zomrela, a Microsoft ju priniesol späť. Nielen, že sa ju teraz snažíme priniesť späť, ale chceme, aby rástla a prekvitala. Slovo, ktoré každý neznáša, je ‚transmedia‘. Ja však prítomnosť značky za hranicami hry vnímam ako prejav dôveryhodnosti. Na tej možnosti, ponúknuť lojálnym fanúšikom príležitosť ponoriť sa hlbšie do tohto sveta a vidieť, že je všade, nie len na jednom mieste, niečo je. Ninja má partnerstvo s Microsoftom a to má pre nich zmysel. Nie je to tak, že by som im klopal na dvere [aby Ninja streamoval našu hru]. Hry ako Apex Legends v podstate celý svoj marketing vybudovali na streameroch. Treba tomu venovať pozornosť, rovnako ako dopadu, ktorý to má.

Rod Fergusson, The Coalition

via The Hollywood Reporter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    Však Epic to aj vzdali, keď to predali. Ich problém.

    • Bambin píše:

      Chvála Bohu, že to skončilo u Coallition. Gears 5 je zatiaľ najlepší Gears a určite jedna z najlepších akčných hier za X rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *