Vedci objavili 5 nových druhov mravca, chcú ho pomenovať podľa Pokémonov

Pokemon Pikachu
Aj veda môže byť zábavná. Prírodovedci v uplynulom období objavili na Fidži úplne nové druhy mravca a keďže sa nevedia zhodnúť na jeho mene, vyhlásili komunitnú anketu, v ktorej dávajú ľuďom možnosť vybrať týmto tvorom meno.

Najzaujímavejšie však na tom je, že vedci skúmajúci mravce dávajú ľuďom na výber výhradne z mien Pokémonov. Špeciálne kvôli tomu bola zriadená webová stránka, kde majú ľudia možnosť zvoliť si z niekoľkých pokémoních mien, medzi ktorými nájdeme dokonca aj Mewtwo, Charizarda a Pikachu. Nechýbajú však ani legendárni Tapu pokémoni z posledných dielov Sun & Moon a Ultra Sun & Ultra Moon. Samotní vedci sa dokonca vyjadrili, že sa im najviac pozdávajú mená práve týchto mystických pokémonov, keďže sa autori pri ich tvorbe zrejme inšpirovali polynézskou tvorbou a Fidži patrí k tomuto regiónu.

Vedci z Okinawy vravia aj, že jeden z nových Pokémonov mravcov už nesie meno po Satoshim Tajiri, mužovi, ktorý vymyslel celú značku Pokémon. On sám bol zberateľom chrobákov a práve toto hobby ho inšpirovalo vytvoriť hru, kde by hráči zbierali a bojovali so svojimi stvoreniami. Hlasovať za mená pre novo-objavené mravce môžete tu.

Pokémon Mravce

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *