Gears 5 podporuje klávesnicu, myš a crossplay

Gears 5

Predplatitelia Xbox Game Passu na konzolách aj PC si môžu už teraz sťahovať technický test multiplayeru Gears 5. Okrem možnosti zahrať si hru v predstihu vyplávali na povrch aj ďalšie zaujímavosti.

Tieto sa týkajú hlavne dvoch iniciatív na konzolách Xbox One. Prvou je podpora crossplayu. Ten bude v hre štandardne zapnutý a xboxeri, ktorí nechcú hrať proti PC hráčom v Ranked zápasoch, si ho môžu deaktivovať v nastaveniach hry. Ďalšou zaujímavosťou je, že Gears 5 podporuje klávesnicu a myš na Xbox One. Takto si hru budú môcť užiť aj tí, ktorí preferujú hranie s počítačovými perifériami, čo však zrovna v prípade Gears nemusí dávať dvakrát zmysel, keďže boli navrhnuté priamo pre ovládač.

Pokiaľ ide o aktuálne prebiehajúci Gears 5 Technical Test, predplatitelia služby Xbox Game Pass pre konzoly alebo PC si môžu stiahnuť hru už teraz. Na PC hra zaberá 14,5GB, na konzole o trochu menej: 12.4GB. Možnosť stiahnuť si hru samozrejme platí aj pre tých, ktorí si predplatili Xbox Game Pass Ultimate, ktoré kombinuje obe služby.

Gears 5 Tech Test
Gears 5 Tech Test
Developer: Xbox Game Studios
Price: Free

Technical Test zabezpečuje prístup k trojici Versus režimov multiplayeru: Escalation, Arcade a King of the Hill. Hráči si tak budú môcť vychutnať viacero noviniek vrátane spomínaného Arcade módu či novej tréningovej oblasti s názvom Bootcamp. Súčasťou testu je aj krátky Tour of Duty event, odmenou ktorého bude Tech Test Banner do plnej verzie hry a tri skiny zbraní. Test trvá od 19. do 21. júla/června a následne od 26. do 29. júla/června.

Pokiaľ ide o PC, na hranici minimálnych požiadavkov sú nasledovné konfigurácie:

  • CPU: Séria AMD FX-6000 / Intel Skylake i3
  • GPU: AMD Radeon R9 280, RX 560 / Nvidia GeForce GTX 760, GTX 1050 2GB
  • RAM: 6GB
  • HDD: 15GB
  • OS: Windows 10 May 2019 Update

via TrueAchievements

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    Dúfam, že vypnutie PC dementov pojde v každej hre. Už teraz sú PC dementi tí najotravnejší v hrách playanywhere.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *