Aké novinky sa chystajú v PUBG v roku 2018?

PlayerUnknown's Battlegrounds PUBG
PlayerUnknown’s Battlegrounds sa po roku a pol od ohlásenia dočkalo plného vydania na PC a zhruba v rovnakom čase vyšla na Xbox One v rámci Game Preview programu. Na čo sa teda môžeme v roku 2018 tešiť?

Rok 2018 bude pre hráčov PUBG celkom bohatý na novinky. V prvom rade, Xboxeri sa dočkajú púštnej mapy Miramar, ktorá je dostupná už teraz na PC. Na konzolu dorazí s oneskorením, pretože sa tam chcú vývojári sústrediť hlavne na optimalizáciu, aby hra dosahovala čo najlepší výsledok na oboch hardvéroch.

Optimalizácia je však vec, na ktorej bude Greene a jeho tím pracovať aj pri PC verzii. Tú totiž stále trápia bugy, ako sú napríklad pády alebo rubberbanding. To je vec, kvôli ktorej server zrazu posunie hráčov dopredu alebo späť. Niečo ako lag, len sa prejaví všetkým 100 hráčom. Deje sa hlavne na začiatku hry, občas sa vie vrátiť aj počas gameplayu. Vývojári si však nie sú celkom istí, čo to spôsobuje. Podozrievajú pritom nedostatky v samotnom Unreal Engine, respektíve v jeho online komponente.

Medzi ďalšie veci, nad ktorými Bluehole uvažujú, sú veci typické pre ostatné strieľačky, najmä CS:GO. Plánuje sa Ranked Play alebo systémy, ktoré by mohli prehĺbiť vzťah medzi hráčom a jeho postavou. Pribudnú aj nové kozmetické doplnky, ktoré by mohli byť prepojené s moddingom a dostupnosťou užívateľských výtvorov cez Steam Marketplace. V príprave sú aj ďalšie mapy, kde sa už teraz hovorí o tretej mape, zatiaľ bez akýchkoľvek detailov.

Medzi nimi by však mohli byť aj komunitné mody, ale tak, ako v prípade vyššie spomenutých kozmetických doplnkov, nezaobíde sa to bez prekopania celého kódu hry, aby bola oficiálne modovateľná. A tiež sa plánuje prispôsobiť hra tak, aby mohla byť oficiálne zaradená medzi eSports.

PUBG

via Kotaku

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *