Kodi hlási návrat na domov na Xbox One

Kodi Xbox One
Obľúbený mediálny systém XBMC pre pôvodný Xbox bola zrejme dôvodom, prečo sa Microsoft rozhodol rozširovať mediálne funkcie u svojich konzol a zdokonalil ich v Xbox One.

A práve na súčasnú konzolu od Microsoftu sa známa aplikácia, teraz už pod menom Kodi, vracia. Zatiaľ však len v rozpracovanej verzii, ktorá ešte nie je hotová a chýba jej niekoľko funkcií, ktoré sú dávno dostupné v PC verzii. Samotní tvorcovia varujú, že nie je taká stabilná ako PC verzia a môže dochádzať k častejším výpadkom, než je zvykom. Niektoré veci pre zmenu nebudú dostupné vôbec, pretože UWP rozhranie je obmedzenejšie oproti klasickému Win32.

Kodi na Xbox One tak zatiaľ podporuje len obsah uložený v priečinkoch VideoMusic, ktoré sú ukryté priamo na pevnom disku Xboxu. Sieťová podpora je pre zmenu obmedzená len na NFS:// priečinky. Najväčšia škoda je však, že aplikácia nepodporuje Blu-Ray mechaniku ani externé disky, s čím napríklad VLC nemá problém. Vývojári tiež nevylučujú ani problémy s určitými python modulmi, ktoré využívajú doplnky, a pracuje sa na odstránení chýb.

Kodi
Kodi
Developer: XBMC Foundation
Price: Free

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *