Far Cry 5 beží v natívnom 4K rozlíšení na Xbox One X

edens gate far cry 5
Iba krátko pred vydaním sa objavila správa, že Far Cry 5 pobeží na Xbox One X v rozlíšení 3K, čiže o 2,5 milióna pixelov nižšom, než ako bolo v pláne. Takúto informáciu odhalil Amazon. Správu však vyvrátili odborníci v DigitalFoundry aj na ResetEra.

DigitalFoundry doposiaľ analyzovali len PS4 Pro verziu hry, ktorá podľa ich zistenia dosahuje rozlíšenie 1620p. To však neplatí pri Xbox One X. Na konzole od Microsoftu totiž hra ponúka omnoho ostrejší obraz a zatiaľ čo DF ešte len pracujú na potvrdení, ResetEra vo svojom vlastnom teste potvrdila natívne 4K.

Nutno však dodať, že ešte nie je celkom jasné, či hra beží pri natívnom rozlíšení po celý čas, alebo využíva podobnú metódu downscalingu, akú má aj Assassin’s Creed Origins. Ten totiž dosahuje 4K, ale pri vyššej záťaži ho zníži, aby udržal stabilných 30fps. Testeri však napočítali v náhodne zvolených snímkoch vždy 3840 x 2160 bodov. Svoje grafické testy priniesli aj ďalší youtuberi a herné spravodajské médiá. Napríklad GamingBolt, ktorého porovnanie možno vidieť nižšie.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    další klinec do rakvy pre ps4pro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *