Ghost Recon: Wildlands obsahuje skrytý odkaz na Metal Gear Solid

Easter eggy nie sú v hrách žiadnou výnimočnosťou, no iba málokedy sa stane, že do hry pribudne rok po vydaní. A predsa sa to deje. Ghost Recon: Wildlands v čerstvo pridanej misii odkazuje na sériu Metal Gear Solid.

Prekvapenie čaká tých, ktorí si plánujú zahrať špeciálnu misiu, v ktorej ghosti spoja sily so Samom Fisherom zo série Splinter Cell. Už len toto oznámenie hráčov potešilo a vyvolalo oprávnené špekulácie o pokračovaní série Splinter Cell. Ďalšími dôkazmi o jeho existencii môže byť fakt, že hoci Michael Ironside opäť prepožičal hlas Samovi a sú veľké pochybnosti, že by Ubisoft najal herca iba kvôli jednej misii. Bolo by to preň totiž menej ekonomicky efektívne, než keby najal Ironsidea na nadabovanie celej hry.

Fisher však počas jednej cutscény v Ghost Recone začne hovoriť o svojom vzdialenom kolegovi z Kojimovho univerza. Po tom, ako vyjde z tmy, prehlási, že „Už ich nerobia tak, ako za mňa“, čím poukazuje na to, že v uplynulých rokoch boli vojenské stealth hry na ústupe. Ďakovať za to môžeme aj Konami a za to, ako sa rozhodlo vystrnadiť Hideo Kojimu z firmy a aj zo série Metal Gear. Na to vo výsledku nezabudni ani samotní tvorcovia Metal Gear Survive, ktorí na začiatok hry zahrnuli nápis KJP Forever.

Tým to však nekončí. Fisher začne behom misie spomínať na kolegu, vojenského infiltrátora s čiernou šatoku, šatkou a smutne dodá, že zostal už len on (Sam). Je to samozrejme odkaz na Snakea, hrdinu série Metal Gear Solid. Práve ona bola na začiatku stealth žánru a nebyť jeho, dnes by Splinter Cell možno ani neexistoval. Je pekné vidieť, že Ubisoft nezabudol na to, kto im dal inšpiráciu a kto, bohužiaľ, dopadol ako dopadol.

 

via WindowsCentral; Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *