Nintendo Switch Lite oficiálne predstavené

Nintendo Switch Lite
© 2019 Nintendo

Po dlhých špekuláciách sme sa dnes dočkali oficiálneho predstavenia konzoly Nintendo Switch Lite a to nielen v klasickej, ale aj špeciálnej edícii na motívy nových hier Pokémon Sword & Shield.

Presne ako sa očakávalo, Nintendo Switch Lite je výhradne handheldová konzola s tvarom podobným PS Vite alebo PSP. Hráči sa tak musia rozlúčiť s Joy-Conmi, ktoré sú odteraz pevnou súčasťou konzoly. Rovnako tak sa Switch Lite od klasického odlišuje tým, že ho nepripojíte k televízoru pomocou HDMI. Znamená to tiež, že Switch Lite nebude kompatibilný so všetkými hrami. Podporuje totiž len tie, ktoré podporujú handheld mód konzoly. Našťastie, väčšina ich podporuje. Switch Lite tiež podporuje bezdrôtové Joy-Con ovládače, avšak hráči si ich musia zakúpiť samostatne. Takto si zahráte aj hry obvykle určené pre tabletop režim, ako 1-2-Switch alebo Super Mario Party.

Switch Lite je tiež menší a zatiaľ čo klasický Switch má 6.2-palcový displej, novinka má menší 5.5-palcový HD displej. Pokiaľ ide o rozmery, zatiaľ čo klasický bol 102x239x13,9mm, Switch Lite má rozmery 91,1x208x13,9mm. Vstavané má 32GB úložisko, podporuje pamäťové karty a má tiež batériu s kapacitou 3570 mAh, čo nám má zabezpečiť zhruba 4 hodiny hrania Zeldy, teda o hodinu dlhšie oproti pôvodnej konzole.

Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite vyjde 20. septembra/září 2019 v troch farbách

Switch Lite má naplánované vydanie na 20. septembra/září 2019, kedy bude dostupná v žltej, šedej a tyrkysovej verzii. Rovnako tak bude s konzolou uvedené do predaja aj prvé príslušenstvo v podobe ochranného puzdra a fólie na obrazovku. Súčasťou balenia konzoly je tiež nabíjačka, čo vzhľadom k jej absencii v balení Nintenda 3DS XL, New 3DS a New 3DS XL oceňujeme. Spoločnosť tiež oznámila špeciálnu limitovanú edíciu Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition. Cena konzoly pre náš trh zatiaľ nebola stanovená.

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition
Limitovaná edícia dostupná pri príležitosti vydania nových Pokéon Sword & Shield hier

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. StriderCZ píše:

    Osobně: Switch už má i tak dost malý displej. Na hopsačky to ujde, na ostatní hry ale zmenšený displej bude tragédie. Už jen kvůli čtení titulků ve hrách.

  2. Polohruba Vyberova píše:

    Kurevník mi dal Ban. Kurva Boha. Zase mu zajebalo v hlave.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *