Radical Heights od CliffyhoB zrejme zamieri na Xbox One

CliffyB Radical Heights
Len pár dní po tom, ako štúdio Boss Key Productions oznámilo, že končí s vývojom LawBreakers, jeho zakladateľ CliffyB oznámil hru Radical Heights.

Podobne ako v prípade prepadáku LawBreakers, ktorý hrali doslova len desiatky hráčov, sa aj v totmo prípade jedná o čistú multiplayerovku. Rozdiel však bude v 1) žánri a 2) platforme. Otec Gears of War sa totiž rozhodol spraviť Battle Royale hru s grafikou pripomínajúcou Sunset Overdrive, ktorá sa odohráva niekde v Hollywoodskych kopcoch. Hra bola súčasne uvedená do prevádzky cez Steam Early Access a zdá sa, že čoskoro ju uvidíme na Xboxe.

CliffyB totiž cez Twitter povedal jednoznačne: „Chceme hru na Xboxe.“ v reakcii na pochvalu zo strany Majora Nelsona. Na čo mu následne vedenie tímu Xbox odkázalo, že vydať hru na Xbox je jednoduché vďaka Creators Programu a to je forma, akou svoje hry vydávajú na Xbox tínedžeri. V tomto prípade to však treba brať ako sarkazmus. Cliff však ešte deň predtým naznačil, že komunikuje s Phil Spencerom o vydaní hry prostredníctvom Xbox Game Preview programu.

V súvislosti s tým je zaujímavý aj komentár Phila Spencera. Tvrdí, že Microsoft bude radšej podporovať battle royale tretích strán, než aby vyvinul vlastnú. Nech už sa k tomuto komentáru postavíte akokoľvek, jedna vec je istá, že Battle Royale je žáner, ktorému v súčasnosti kraľujú dve hry: Fortnite Battle Royale a PlayerUnknown’s Battlegrounds, pričom sú obe vyvinuté talentovanými vývojármi. Neexistuje preto celkom logický dôvod, prečo by sa mal Microsoft snažiť získať miesto medzi hrami, kde je o víťazoch už dávno rozhodnuté. Nie je ale vylúčené, že by Microsoft priniesol vlastnú hru, ak bude mať niečo veľmi špeciálne, unikátne.

 

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *