Conan Exiles bol cenzúrovaný, v každom regióne inak

Conan Exiles Nudity
Conan Exiles je hrou, pri ktorej sa vývojári snažili už pred vydaním zaujať tým, že sľubovali rôzny kontroverzný obsah. Mimo iného sa to týkalo možnosti úpravy vzhľadu postavy, kde možnosti siahali až do intímnych partií a ich tvarov a rozmerov. A práve preto niet divu, že si hra prešla v rôznych regiónoch cenzúrou.

Morálnou očistou si prešla konzolová verzia hry, kým na počítači je hra dostupná v nekompromisnej podobe. Cenzúra sa dotkla titulu tam, kde rating určuje ESRB. Jej rating pokrýva USA, Spojené arabské emiráty, Mexiko, Bahamy a ďalšie krajiny, kde nie je hodnotenie celkom stotožnené s nahotou. V týchto krajinách má hra hodnotenie M for Mature, čo znamená, že hra ponúka len čiastočnú nahotu.

Nebyť tohto kroku, hra by získala rating AO, teda Adults Only, ktoré je najprísnejšie a má vplyv na komerčnú dostupnosť hry. Žiadna z konzolových firiem nedovoľuje predávať AO hry v digitálnom Store a ani ostatní predajcovia vrátane GameStopu nechcú predávať AO hry v krabicovej podobe. Dokonca aj Twitch ich zakazuje streamovať.

Situácia v Európe je ale iná, voľnejšia. PEGI aj nemecká USK totiž nahotu povolili, no len na požiadanie. Štandardne ju hra neobsahuje, ale európski hráči si budú môcť stiahnuť do hry samostatné Free Nudity DLC. Aj kvôli nemu má hra rating 18+. Balíček je bezplatný a v hre sprístupní tri nastavenia – žiadnu, čiastočnú alebo úplnú nahotu. Tu by sme ešte upozornili, že pozor, Microsoft vám za zdieľanie screenshotu s nahotou môže udeliť dočasný alebo trvalý ban.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Nahota ve hře mně momentálně netrápí jako to, že se nemůžu přihlásit na server. A co jsem pročítal ofiko forum, tak rozhodně nejsem jediný…
    Jak to tak vypadá, tak cca 8 hodin hraní ve v p*deli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *