Milestone ohlásilo RIDE 3 s novým enginom, 230 motorkami a 30 traťami

Ride 3
Milestone ohlasuje na tento rok ďalšiu závodnú hru a znovu ide o pokračovanie zabehnutej značky. Tentoraz zo série, ktorú sme prirovnali ku Forze Motorsport vo svete motoriek – RIDE 3.

RIDE 3 má predstavovať dôležitý bod v evolúcii série. Hra je poháňaná, podobne ako ostatné, Unreal Enginom 4 a ponúka kompletne prerobený zážitok pri zachovaní identity. Hra bude obsahovať plejádu nových tratí zo sveta Grand Prix, Supermoto, pribudnú mestské okruhy aj krajinky, pouličné závody a drag racing. Dokopy pribudne 12 úplne nových tratí k existujúcim, vďaka čomu ich bude v hre až 30. Zaostávať nebude ani vozový park, kde sa teraz môžeme tešiť na 230 motoriek v 7 kategóriách vrátane jednej úplne novej. Tento počet nie je trvalý a vývojári sľubujú, že v budúcnosti hra dostane dodatočné stroje.

Všetky motorky zároveň ponúknu vrcholnú úroveň customizácie, hra sľubuje viac ako 500 upraviteľných komponentov. Hráči si tak budú môcť upraviť motor, brzdy, suspenziu, kolesá aj prevodovku, ako aj vzhľad pomocou nového Livery Editoru. Hráči budú môcť následne svoje výtvory zdieľať so svetom. Ďalej bol prekopaný jazdný model a hra prešla na Unreal Engine 4 po vzore ďalších hier od Milestonu. S tým súvisí aj nová fyzika simulácie, vylepšená AI a prerobený kolízny model. Tiež sú prisľúbené detailné častice a efekty, ako aj fotorealistická kvalita prostredí. Na druhú stranu, ak bude aj táto hra ponúkať to typické „milestoňácke“ rozmazanie, aj sa toho trochu obávame.

Finálnou novinkou je kompletne prerobená kariéra rozprávajúca unikány príbeh špecifických kategórií motoriek, výrobcov alebo tratí. Ako hra dopadne, sa dozvieme koncom roka, konkrétne 8. novembra/listopadu 2018, kedy hra vyjde na Xbox One, PC a PS4.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *