Microsoft chce upraviť Xbox Clubs po vzore Discordu

Xbox Fall Creators Update Light Theme
Jedným z vylepšení siete Xbox Live za uplynulé roky je aj vytvorenie novej platformy Xbox Clubs. V kluboch, ako by sme ich mohli normálne nazvať, si môžu hráči rýchlejšie nájsť parťákov, organizovať turnaje alebo jednoducho nachádzať nových kamošov. Existuje tu ale veľa priestoru na zlepšenie, priznáva Phil Spencer.

Počas E3 konferencie sa šéf Xboxu vyjadril v duchu, že plánuje viac prerobiť rozhranie funkcií Game Hubs a Xbox Clubs. Dokonca sa pohráva s myšlienkou zrušenia Game Hubs sekcií. Miesto nich by sme mohli očakávať niečo, čo Microsoft označuje ako „Oficiálne kluby“. Budú fungovať podobne ako klasické kluby, ale budú plne v réžii vydavateľa/vývojára a ponúknu robustnejšie mechanizmy, ktoré pomôžu vývojárom lepšie komunikovať s hráčmi cez Xbox Live.

Ak by sa Microsoft rozhodol vydať touto cestou, našli by sme oficiálne kluby v rôznych častiach systému: Najnovšie príspevky od komunitných manažérov by boli na hlavnej obrazovke, odkaz na klub by sme našli v menu Guide, dali by sa vyhľadať cez vyhľadávač klubov alebo by sme obsah z nich videli v komunitnom feede.

Novinkou budú Kluby a lá Discord. Kluby, ako ich poznáme, by sa dočkali veľkej zmeny rozhrania. Pribudlo by bočné menu, ktoré by obsahovalo položky ako Feed (ohlásenia, obchody, highlighty, súťaže…), chaty (viaceré na spôsob fóra!) alebo Klubové hlasové chaty. Vlastne by to bol party chat s náhodnými ľuďmi z komunity, kde by ste mohli spolu diskutovať o novinkách, o zaujímavostiach a tak ďalej. Dokonca si sem užívatelia (ale aj vývojári) budú môcť pripnúť Mixer kanály pre ľahšie nájdenie obsahu.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *