Pripravovaný update Unity prinesie VR podporu na Xbox One

Xbox VR virtuálna realita
Od debutu Xbox One X na minuloročnej E3 sme sa nedozvedeli absolútne nič o sľubovanej podpore virtuálnej, respektíve zmiešanej reality pre Xbox. Až tento rok sme sa v čase E3 dozvedeli od jedného z manažérov Microsoftu, že v danom čase neboli žiadne plány okolo virtuálnej reality na konzole. Alebo sa chystá, len nebola pripravená na ohlásenie?

O vskutku zaujímavý zvrat udalostí sa postarala spoločnosť Unity Technologies. Je to spoločnosť, ktorá stojí za rovnomenným enginom – Unity – a práve ten plánuje zaviesť podporu „Xbox One XR“ v chystanej aktualizácii. Samotné označenie XR je skratkou pre technológiu zmiešanej reality, Mixed Reality, ktorá pri správnom použití dokáže zobrazovať hologramy v priestore. Keďže však toto momentálne dokáže iba 3000-eurový headset HoloLens, podpora rozšírenej reality na Xbox One bude pravdepodobne obmedzená na virtuálnu realitu. Teda tak, ako ju podporujú headsety od Aceru, Dellu, HP a ďalších, ktorí ponúkajú Mixed Reality headsety.

Za zmienku pritom stojí, že chystané rozhranie z aktualizácie Unity 2018.3 (ktorá vychádza v druhej polovici roka), je tiež kompatibilné s konzolami PS Vita a Nintendo Switch. To dáva zmysel, keďže Switch podporuje AR prostredníctvom Joy-Conov a využíva ho napríklad kartónové príslušenstvo Nintendo Labo. V prípade Vity je to však skôr legacy podpora, keďže Vita tiež jeden čas podporovala AR v hrách, aj keď len experimentálne.

via Reddit

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *