2K Games požadujú od hráčov, aby vyvinuli tlak na belgickú vládu kvôli loot boxom

2K vs Belgicko
Zatiaľ čo všetci vývojári vyšli belgickej vláde buď v ústrety alebo s ňou dokonca spolupracovali na vyriešení situácie s loot boxami, 2K Games sa postavili na odpor.

2K Games totiž požiadali svojich belgických užívateľov, aby vyvinuli tlak na vládu a vyjadrili svoj nesúhlas s banom loot boxov, aby tak posilnili pozíciu vydavateľa v diskusii s BGC – Belgickým úradom pre hry a hazard. Práve BGC v uplynulých mesiacoch priniesla striktné obmedzenia vo veci loot boxov a mikrotransakcií. Úrady vyriešili vec skutočne prísne: zaviedli zákaz na loot boxy, pretože porušujú tamojšie zákony o hazarde. Práve to donútilo aj také firmy ako Blizzard alebo Valve, aby odstránili zo svojich hier tieto balíčky s náhodnou odmenou.

Belgický úrad pre hry a hazard (BGC) sa vyjadrila, že hry, ktoré obsahujú určité loot box mechanizmy, porušujú belgické zákony o hazarde. Napriek tomu, že s týmto stanoviskom nesúhlasíme, spolupracujeme s BGC na tom, aby naše hry dodržovali súčasné znenie týchto zákonov. V dôsledku toho sme spravili niektoré lokálne zmeny v MyTEAM režime. Podniknúť tieto zmeny bolo dôležité, aby sme sa mohli prispôsobiť interpretácii zákona zo strany BGC. Aby sme to upresnili, vypneme možnosť nakupovať balíčky s prémiovou menou (VC). Hráči budú môcť aj naďalej získavať balíčky s MyTEAM bodmi. Aj naďalej budeme jednať s BGC, aby sme im priblížili náš pohľad na to, ako NBA 2K a MyTEAM balíčky už spĺňajú tamojšie zákony. Ak súhlasíte, odporúčame vám kontaktovať vládnych predstaviteľov a vyjadrili tak svoj názor. O vývoji situácie budeme komunitu informovať. Ospravedlňujeme sa za problémy.


Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. 26. septembra 2018

    […] ODPORÚČAME: 2K Games požadujú od hráčov, aby vyvinuli tlak na belgickú vládu kvôli loot boxom […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *