Štvorica havajských zákonov posúva loot boxy na hranu ilegality

Zastupitelia amerického štátu Havaj sa už minulý rok vyjadrili proti loot box politike, akú EA posunula do absolútneho extrému pri svojom titule Star Wars: Battlefront 2.

V reakcii na to dnes Havajskí zákonodarci predstavili štyri zákony obmedzujúce predaj hier maloletým, pokiaľ v sebe obsahujú loot boxy. Prvá dvojica zákonov, s označením House Bill 2727Senate Bill 3025, vyžaduje, aby vydavateľ zvýraznil prítomnosť loot boxových mikrotransakcií na obale hry a rovnako tak uviedol, aká je šanca, že hráč svojou platbou odomkne určitú vec.

Ghost Recon Loot Crate

Druhá sada zákonov, s označením House Bill 2686Senate Bill 3024, pre zmenu zakazujú predaj hier s platenými loot boxami komukoľvek pod 21 rokov. Znamená to teda, že hry obsahujúce mikrotransakcie by v prípade schválenia týchto zákonov mali ešte vyšší predajný vek, než hry s označením AO+. Tento rating označuje hry určené pre ľudí nad 18 rokov a vo väčšine prípadov nie sú predávané v amerických obchodoch s hrami. Zákon by teda postavil loot boxy na úroveň alkoholu, ktorý možno v USA predať iba osobám nad 21 rokov.

Havajský reprezentant Chris Lee vraví, že on sám hral videohry celý život. „Z prvej ruky som sledoval, ako sa priemysel, ktorý bol o objavovaní nových vecí, začal meniť na taký, ktorý vykorisťuje ľudí, najmä deti, aby maximalizoval profit. Dnes má hodnotu 30 miliárd dolárov. Je väčší, než Hollywood. Je to priemysel, ktorý siaha každému do vreciek, do telefónov, konzol a PC, a neexistuje žiadna autorita, ktorá ho núti obmedzovať svoje praktiky. Ak trh zareaguje dostatočne, priemysel bude musieť odpovedať a zmeniť svoje praktiky,“ vraví Lee.

Navrhované zákony ešte neboli schválené.

via Hawaii Tribune Herald

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *